Spring naar inhoud
Eén

Tom Waes zoekt straffe kandidaten voor Kamp Waes

Een nieuw programma

Tom Waes is op zoek naar kandidaten voor een bijzonder nieuw tv-programma: Kamp Waes. Niemand minder dan de Special Forces, de elite eenheid van het Belgisch Leger, gaan met Tom Waes en Eén in zee voor dit nieuwe project. Het opzet: gewone burgers voor het eerst in de geschiedenis laten proeven van wat de loodzware opleiding van de Special Forces inhoudt.

De Special Forces staan bekend als de strafste en meest getrainde eenheid van het Belgisch leger. Hun toelatingsproeven en opleiding zijn legendarisch zwaar met een zeer laag slaagpercentage. Zowel fysiek als mentaal moet je als kandidaat tot het uiterste kunnen gaan. Daarnaast word je op de meest uiteenlopende vaardigheden getest: oriëntatie, gevechtstechnieken, observatietechnieken, ... en dat alles in zeer uitdagende omstandigheden.

“Voor het eerst willen we voor dit programma gewone burgers, mannen én vrouwen, de kans geven om van onze opleiding en oefeningen te kunnen proeven. Algemeen wordt gesteld dat slechts 2 procent van de bevolking over de juiste capaciteiten beschikt om bij ons te kunnen slagen. En dan nog.”

Al heel mijn leven ben ik gefascineerd door mensen die zowel fysiek als mentaal tot het uiterste kunnen gaan. En op dat vlak zijn de leden van de Special Forces wellicht de allerstrafsten in ons land. Een programma in samenwerking met hen, dat moet wel vuurwerk opleveren.

Tom Waes
Tom Waes

Ben jij de geschikte kandidaat?

  • Je bent minimaal 18 jaar oud
  • Man of vrouw, iedereen mag meedoen
  • Je bent sportief en in topconditie
  • Je bent op zoek naar een uitdaging en wil jezelf echt eens tot het uiterste drijven

Een bekende proef bij de Special Forces is bijvoorbeeld de Bergham Run: een loopproef waarbij je met een rugzak van 20 kilogram 8 kilometer moet afleggen onder de 50 minuten. Maar ook mentaal word je als kandidaat tijdens de opleiding voortdurend op de rooster gelegd en uitgedaagd.

Meer info over de Special Forces Group vind je op http://www.sfg.be en http://www.mil.be.

Schrijf je in:

geschreven op 12 januari 2019
VRTNU VRTNU VRTNU