Spring naar inhoud

Wij komen op tegen kanker

Iedereen heeft wel zijn reden om op te komen tegen kanker. Onrechtstreeks of rechtstreeks krijgen we er allemaal mee te maken. En samen kunnen we de vreselijke ziekte stoppen.

Ik kom op tegen kanker, omdat het kan. Omdat het loont om onderzoek te doen rond kanker. Omdat kanker steeds beter te genezen valt, en omdat er op die manier toch hoop is.

Thomas Vanderveken
Thomas Vanderveken

Bekijk ook de getuigenissen van de andere bekende Vlamingen.

Waarom kom jij op tegen kanker?

Kanker heeft mijn allerliefste mama van me afgenomen. Ik wil mee vechten tegen kanker omdat jonge dochters hun lieve mama's héél hard nodig hebben!

Céline Coppens

Omdat ik mijn manen vrienden verloren heb aan dat monster dat kanker heet! Binnenkort schenk ik mijn lange vlecht voor de derde keer weg om er pruiken van te laten maken.

Yvette Levins

Omdat we hopen dat er alsnog voor elke soort kanker een remedie wordt gevonden en dat we de hoop niet verliezen dat door al onze acties, de kleine bedragen die we inzamelen toch het verschil zullen maken.

Veerle Rol-mops

Ik fiets mee tegen kanker, ik heb zelf de hele weg van borstkanker afgelegd. Ik wil bewijzen dat ik opnieuw de oude Anne ben, neen, meer nog, dat ik een betere versie van mezelf ben.

Anne Van Goethem
geschreven op 11 april 2017

Iedereen tegen kanker-slotshow

play
Iedereen tegen kanker

Iedereen bedankt

3.604.335 euro heeft de Iedereen tegen Kanker-campagne opgeleverd. We bedanken iedereen die bijdroeg voor hun inzet en solidariteit.
play
Iedereen tegen kanker

Lode's bijzondere dag

Wat begon als een doodgewone dag, werd voor Lode een ervaring om nooit meer te vergeten. Tijdens een rit naar Gasthuisberg ontmoet hij zijn grootste helden.
play
Iedereen tegen kanker

"Ik heb m'n lach teruggevonden door jouw programma"

Dieter gaat met z'n straalwagen op pad om kankerpatiënten naar hun behandeling te brengen. Het worden autoritten vol hartverwarmende babbels.
play
Iedereen tegen kanker

Ups en downs van Shaun

Als hevige sporter kreeg Shaun zijn kanker klein, maar na een terugval brak hij helemaal. Vandaag probeert hij zo goed mogelijk te herstellen.
play
Iedereen tegen kanker

Dokter Bea gaat op onderzoek!

Dokter Bea gaat op bezoek bij haar collega's! Ze bezoekt enkele dokters en wetenschappers die onderzoek voeren naar nieuwe manieren om kanker te bestrijden.
play
Iedereen tegen kanker

Mooie herinneringen voor de lens

Fotografe Lieve Blancquaert laat familieleden van overleden kankerpatiënten getuigen. Ze praten over hun mooiste herinneringen aan hun dierbaren.
play
Iedereen tegen kanker

Kristel praat met Amélie.

De zus van Amélie, Emma, heeft kanker. Kristel gaat met haar in gesprek. Hoe gaat zij ermee om dat haar zus kanker heeft?
play
Iedereen tegen kanker

De prachtige muziekmomenten uit de slotshow

De slotshow van Iedereen tegen kanker bevatte heel wat prachtige, ontroerende en adembenemende muziekmomenten. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.
VRTNU VRTNU VRTNU