Spring naar inhoud

Wij dagen kanker uit!

Elk jaar krijgen 40.000 Vlamingen kanker. Deze vreselijke ziekte treft iedereen en laat niemand onberoerd. Daarom slaan Eén en Kom op tegen Kanker de handen in elkaar voor de campagne Iedereen tegen Kanker. Met de slogan ‘Ik daag kanker uit’, roepen we heel Vlaanderen op om mee de strijd tegen kanker aan te gaan.

Wij dagen kanker uit

Vanaf 17 april tot 27 mei schuiven bekende en onbekende Vlamingen hun angsten aan de kant of steken ze hun handen uit de mouwen om een uitdaging aan te gaan. Met die uitdagingen zamelen ze zes weken lang geld in. Het doel? Zoveel mogelijk geld ophalen om Iedereen tegen Kanker te steunen en zo de ziekte te vermijden, bestrijden en verzachten. Een stap richting een wereld zonder kanker.

Wil jij helpen? Dat kan! Ga zelf een uitdaging aan of stort om zo een uitdaging te steunen. Op elke sportieve, avontuurlijke of grappige uitdaging wordt een bedrag geplakt. Eens dat bedrag bereikt is, wordt de uitdaging uitgevoerd. Op het online platform van Iedereen tegen kanker kan je uitdagingen registreren en je solidariteit voor mensen met kanker tonen.

Bekende Vlamingen gaan de uitdaging aan

Om het goede voorbeeld te geven, zetten ook bekende gezichten hun schouders onder de campagne. Tussen 17 april en 27 mei wagen zij zich aan verschillende uitdagingen. Vanaf vandaag, dinsdag 17 april, starten er al enkele tv-gezichten.

Wim De Vilder

Wim De Vilder belooft om uit een vliegtuig te springen. Als 2000 euro ingezameld wordt, raapt hij al zijn moed bij elkaar en overwint hij zijn hoogtevrees om van kilometers hoog een parachutesprong te wagen.

Kristel Verbeke

Ook Kristel Verbeke daagt kanker uit met een opdracht die haar volledig uit haar comfortzone haalt. Zelf houdt ze vooral van orde en netheid, maar nu zal ze het vuilste kot van Vlaanderen poetsen. Wie Kristel het beste van zichzelf wil zien geven voor Iedereen tegen Kanker, moet mee de 1000 euro inzamelen.

Frank Deboosere draagt ook zijn steentje bij. Hij kruipt voor 1000 euro in een groen pak om Het weer te presenteren. Door het green screen zijn op televisie enkel zijn hoofd en handen te zien. Dat wordt een transparant weerbericht!

Saartje Vandendriessche

En er volgen nog heel wat andere uitdagingen van bv's. Zo zal Philippe Geubels een volledige kleuterklas onder zijn hoede nemen en 30 kleuters entertainen. Voor 5000 euro voegt hij de daad bij het woord en wordt hij voor één dag meester Philippe. Ook Saartje Vandendriessche, Danira Boukhriss Terkesidiss en Peter Van de Veire zullen kanker uitdagen.

Volg uitdagingen live op de Facebook van Eén

Enkele Eén-gezichten gaan hun uitdaging live aan op de Facebook-pagina van Eén. Jij kan dan sms’en om geld in te zamelen. Enkel wanneer het streefbedrag behaald is, vindt de uitdaging plaats. En het belooft spectaculair te worden! Zo stijgen Thuis-acteurs Vanya Wellens en Monika Van Lierde met de Dalton Terror-attractie 77 meter de lucht in en vallen ze pas naar beneden wanneer er 2000 euro is ingezameld. Dieter Coppens gaat dan weer uit de kleren om voor een tekenklas te poseren als naaktmodel.

Vorig jaar sprong Monika al live op Facebook van een zéér hoge kraan:

Hartverwarmende slotshow op Eén

Danira Boukhriss Terkessidis en Peter Van de Veire

Op zondag 27 mei monden alle uitdagingen van Iedereen tegen Kanker uit in een live slotshow op Eén. Peter Van de Veire, Danira Boukhriss Terkessidis en Steven Van Herreweghe blikken samen terug op verschillende mooie acties en maken bekend hoeveel de uitdagingen in totaal hebben opgeleverd voor het goede doel.

geschreven op 19 april 2018

Iedereen tegen kanker-slotshow

play
Iedereen tegen kanker

Iedereen bedankt

3.604.335 euro heeft de Iedereen tegen Kanker-campagne opgeleverd. We bedanken iedereen die bijdroeg voor hun inzet en solidariteit.
play
Iedereen tegen kanker

Lode's bijzondere dag

Wat begon als een doodgewone dag, werd voor Lode een ervaring om nooit meer te vergeten. Tijdens een rit naar Gasthuisberg ontmoet hij zijn grootste helden.
play
Iedereen tegen kanker

"Ik heb m'n lach teruggevonden door jouw programma"

Dieter gaat met z'n straalwagen op pad om kankerpatiënten naar hun behandeling te brengen. Het worden autoritten vol hartverwarmende babbels.
play
Iedereen tegen kanker

Ups en downs van Shaun

Als hevige sporter kreeg Shaun zijn kanker klein, maar na een terugval brak hij helemaal. Vandaag probeert hij zo goed mogelijk te herstellen.
play
Iedereen tegen kanker

Dokter Bea gaat op onderzoek!

Dokter Bea gaat op bezoek bij haar collega's! Ze bezoekt enkele dokters en wetenschappers die onderzoek voeren naar nieuwe manieren om kanker te bestrijden.
play
Iedereen tegen kanker

Mooie herinneringen voor de lens

Fotografe Lieve Blancquaert laat familieleden van overleden kankerpatiënten getuigen. Ze praten over hun mooiste herinneringen aan hun dierbaren.
play
Iedereen tegen kanker

Kristel praat met Amélie.

De zus van Amélie, Emma, heeft kanker. Kristel gaat met haar in gesprek. Hoe gaat zij ermee om dat haar zus kanker heeft?
play
Iedereen tegen kanker

De prachtige muziekmomenten uit de slotshow

De slotshow van Iedereen tegen kanker bevatte heel wat prachtige, ontroerende en adembenemende muziekmomenten. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.
VRTNU VRTNU VRTNU