Spring naar inhoud

Iedereen tegen Kanker 2017

Elk jaar krijgen bijna 41.000 Vlamingen de diagnose kanker. Dat zijn 112 nieuwe patiënten per dag. Vijf per uur. Kanker maakt geen onderscheid en treft iedereen.

Gelukkig hoeft niemand ooit alleen voor de strijd te staan. Eén en Kom op tegen Kanker slaan opnieuw de handen in elkaar voor de strijd tegen kanker. Onder het motto ‘Iedereen tegen Kanker’ roepen ze samen heel Vlaanderen op om actie te ondernemen. Iedereen, dat is jong en oud, groot en klein, van Adinkerke tot Maaseik. Vriendengroepen, scholen, bedrijven, clubs… iedereen kan deelnemen aan een actie of zelf een actie op poten zetten.

Vanaf 20 maart roepen Eén en Kom op tegen Kanker heel Vlaanderen op om inzamelacties te bedenken. Maarten Vangramberen, Marleen Merckx en Frank Deboosere zetten dan hun schouders onder verschillende acties over heel Vlaanderen. Iedereen kan vanaf dan echt beginnen met een actie om geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker. De campagne wordt afgesloten met een live-show op Eén op zondagavond 30 april.

Al meer dan 25 jaar helpt Kom op tegen Kanker de ziekte te vermijden, bestrijden en verzachten. Het ultieme doel? Een wereld zonder kanker. Met de opbrengst van Iedereen tegen Kanker is die droom alweer een stapje dichterbij.

De boegbeelden

Frank Deboosere

Kanker maakt geen onderscheid. Iedereen kan kanker krijgen. En dus moeten we samen strijden om die vreselijke ziekte te overwinnen.

Frank Deboosere
Frank Deboosere
<

Tussen 8 en 29 april zal Frank samen met andere BV’s heel Vlaanderen doorkruisen. Met een selfiestick op zak, gaan ze op zoek naar originele en verrassende acties om leuke selfies te nemen. Uit alle geregistreerde acties worden er namelijk elke week een aantal geselecteerd, waar een BV langsgaat.

Maarten Vangramberen

Maarten roept alle sportclubs in heel Vlaanderen met Sporten tegen Kanker op om een actie te organiseren en zo geld in te zamelen tegen kanker. Een sponsorloop, een benefiettoernooi, een T-shirtveiling, een wafelenbak, een fuif… alles is goed om geld in te zamelen!

Het voorbije jaar ben ik meer dan ooit geconfronteerd geweest met kanker: m'n nonkel, m'n buurman, een vriend, het kindje van een vriend. Elke keer opnieuw. Daarom wil ik met sport, m'n grote passie, strijden tegen kanker.

Maarten Vangramberen
Maarten Vangramberen
<

Marleen Merckx

Met Rospot tegen kanker zet Marleen Merckx heel Vlaanderen aan om ros geld in te zamelen tegen kanker. Vanaf 20 maart kan je een gratis Rospot-sticker ophalen bij KBC, Colruyt of Okay. Die sticker kleef je dan op een bokaal, een pot of een blik en daarna kan je hem met rosse munten vullen. Ten laatste op 28 april moeten de Rospotten binnengebracht worden – voor sluitingstijd! – in een kantoor van KBC Bank en Verzekeringen.

Al die rosse centjes wegen toch altijd zo veel in uw portemonnee. Als alle mensen die nu eens in een rospotje zouden steken, kan dat veel geld opbrengen voor Iedereen tegen Kanker. Briefjes zijn uiteraard ook welkom!

Marleen Merckx
Marleen Merckx
<

En nu is het aan u!

Met Iedereen tegen kanker bedoelen we ook echt iédereen! Iedereen in Vlaanderen kan een actie opstarten om geld in te zamelen tegen kanker. Elke actie telt, hoe groot of klein ook:

  • Wafelenbak tegen kanker
  • Dansen tegen kanker
  • Hoepelen tegen kanker

Een actie registreren kan – en moet – via www.iedereentegenkanker.be. Ook de Rospotten moeten hier geregistreerd worden. De site geeft verder een volledig overzicht van wat er allemaal gebeurt rond de campagne. Op de site zijn het laatste nieuws, blogs en updates van alle acties en initiatieven in heel Vlaanderen te vinden. Met de hashtag #iedereentegenkanker kan iedereen de wereld op de hoogte houden van zijn of haar actie of andere acties volgen op sociale media.

geschreven op 20 maart 2017

Iedereen tegen kanker-slotshow

Iedereen bedankt

Iedereen tegen kanker
3.604.335 euro heeft de Iedereen tegen Kanker-campagne opgeleverd. We bedanken iedereen die bijdroeg voor hun inzet en solidariteit.

Lode's bijzondere dag

Iedereen tegen kanker
Wat begon als een doodgewone dag, werd voor Lode een ervaring om nooit meer te vergeten. Tijdens een rit naar Gasthuisberg ontmoet hij zijn grootste helden.

"Ik heb m'n lach teruggevonden door jouw programma"

Iedereen tegen kanker
Dieter gaat met z'n straalwagen op pad om kankerpatiënten naar hun behandeling te brengen. Het worden autoritten vol hartverwarmende babbels.

Ups en downs van Shaun

Iedereen tegen kanker
Als hevige sporter kreeg Shaun zijn kanker klein, maar na een terugval brak hij helemaal. Vandaag probeert hij zo goed mogelijk te herstellen.

Dokter Bea gaat op onderzoek!

Iedereen tegen kanker
Dokter Bea gaat op bezoek bij haar collega's! Ze bezoekt enkele dokters en wetenschappers die onderzoek voeren naar nieuwe manieren om kanker te bestrijden.

Mooie herinneringen voor de lens

Iedereen tegen kanker
Fotografe Lieve Blancquaert laat familieleden van overleden kankerpatiënten getuigen. Ze praten over hun mooiste herinneringen aan hun dierbaren.

Kristel praat met Amélie.

Iedereen tegen kanker
De zus van Amélie, Emma, heeft kanker. Kristel gaat met haar in gesprek. Hoe gaat zij ermee om dat haar zus kanker heeft?

De prachtige muziekmomenten uit de slotshow

Iedereen tegen kanker
De slotshow van Iedereen tegen kanker bevatte heel wat prachtige, ontroerende en adembenemende muziekmomenten. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.
VRTNU VRTNU VRTNU