Spring naar inhoud
Iedereen tegen Kanker

Iedereen tegen Kanker 2017

Heel Vlaanderen gaat de strijd aan

Elk jaar krijgen bijna 41.000 Vlamingen de diagnose kanker. Dat zijn 112 nieuwe patiënten per dag. Vijf per uur. Kanker maakt geen onderscheid en treft iedereen.

Gelukkig hoeft niemand ooit alleen voor de strijd te staan. Eén en Kom op tegen Kanker slaan opnieuw de handen in elkaar voor de strijd tegen kanker. Onder het motto ‘Iedereen tegen Kanker’ roepen ze samen heel Vlaanderen op om actie te ondernemen. Iedereen, dat is jong en oud, groot en klein, van Adinkerke tot Maaseik. Vriendengroepen, scholen, bedrijven, clubs… iedereen kan deelnemen aan een actie of zelf een actie op poten zetten.

Vanaf 20 maart roepen Eén en Kom op tegen Kanker heel Vlaanderen op om inzamelacties te bedenken. Maarten Vangramberen, Marleen Merckx en Frank Deboosere zetten dan hun schouders onder verschillende acties over heel Vlaanderen. Iedereen kan vanaf dan echt beginnen met een actie om geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker. De campagne wordt afgesloten met een live-show op Eén op zondagavond 30 april.

Al meer dan 25 jaar helpt Kom op tegen Kanker de ziekte te vermijden, bestrijden en verzachten. Het ultieme doel? Een wereld zonder kanker. Met de opbrengst van Iedereen tegen Kanker is die droom alweer een stapje dichterbij.

De boegbeelden

Frank Deboosere

Kanker maakt geen onderscheid. Iedereen kan kanker krijgen. En dus moeten we samen strijden om die vreselijke ziekte te overwinnen. Frank Deboosere
Frank Deboosere

Tussen 8 en 29 april zal Frank samen met andere BV’s heel Vlaanderen doorkruisen. Met een selfiestick op zak, gaan ze op zoek naar originele en verrassende acties om leuke selfies te nemen. Uit alle geregistreerde acties worden er namelijk elke week een aantal geselecteerd, waar een BV langsgaat.

Maarten Vangramberen

Maarten roept alle sportclubs in heel Vlaanderen met Sporten tegen Kanker op om een actie te organiseren en zo geld in te zamelen tegen kanker. Een sponsorloop, een benefiettoernooi, een T-shirtveiling, een wafelenbak, een fuif… alles is goed om geld in te zamelen!

Het voorbije jaar ben ik meer dan ooit geconfronteerd geweest met kanker: m'n nonkel, m'n buurman, een vriend, het kindje van een vriend. Elke keer opnieuw. Daarom wil ik met sport, m'n grote passie, strijden tegen kanker. Maarten Vangramberen
Maarten Vangramberen

Marleen Merckx

Met Rospot tegen kanker zet Marleen Merckx heel Vlaanderen aan om ros geld in te zamelen tegen kanker. Vanaf 20 maart kan je een gratis Rospot-sticker ophalen bij KBC, Colruyt of Okay. Die sticker kleef je dan op een bokaal, een pot of een blik en daarna kan je hem met rosse munten vullen. Ten laatste op 28 april moeten de Rospotten binnengebracht worden – voor sluitingstijd! – in een kantoor van KBC Bank en Verzekeringen.

Al die rosse centjes wegen toch altijd zo veel in uw portemonnee. Als alle mensen die nu eens in een rospotje zouden steken, kan dat veel geld opbrengen voor Iedereen tegen Kanker. Briefjes zijn uiteraard ook welkom! Marleen Merckx
Marleen Merckx

En nu is het aan u!

Met Iedereen tegen kanker bedoelen we ook echt iédereen! Iedereen in Vlaanderen kan een actie opstarten om geld in te zamelen tegen kanker. Elke actie telt, hoe groot of klein ook:

  • Wafelenbak tegen kanker
  • Dansen tegen kanker
  • Hoepelen tegen kanker

Een actie registreren kan – en moet – via www.iedereentegenkanker.be. Ook de Rospotten moeten hier geregistreerd worden. De site geeft verder een volledig overzicht van wat er allemaal gebeurt rond de campagne. Op de site zijn het laatste nieuws, blogs en updates van alle acties en initiatieven in heel Vlaanderen te vinden. Met de hashtag #iedereentegenkanker kan iedereen de wereld op de hoogte houden van zijn of haar actie of andere acties volgen op sociale media.

geschreven op 20 maart 2017
VRTNU VRTNU VRTNU