Spring naar inhoud
Iedereen beroemd

Viervierdengebak van Fons

Fons' passie voor koken begon op zeer jonge leeftijd. Gelukkig kon zijn mama een oogje dichtknijpen als het in de keuken eens in het honderd liep.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 200 gr kristalsuiker
  • vanillesuiker
  • 200 gr boter
  • 200 gr zelfrijzende bloem

Het recept

  1. Klop de eiwitten met een schepje suiker op tot sneeuw.
  2. Klop in een andere kom de eierdooiers met de resterende suiker en voeg wat vanillesuiker toe.
  3. Roer de zachte boter onder het dooiermengsel.
  4. Voeg hier nu de gezeefde bloem aan toe en meng.
  5. Meng het opgeklopte eiwit door het beslag.
  6. Breng het beslag over in een geboterde en met bloem bestrooide bakvorm.
  7. Afbakken in de oven op 180°C tot je een ingestoken breinaald droog uit het gebak kan trekken.
geschreven op 02 november 2016
VRTNU VRTNU VRTNU