Spring naar inhoud

Pascal Braeckman krijgt nieuwe rubriek in Iedereen beroemd

Iedereen beroemd

Hoe relatief is het woord 'beperking'?

Vanaf september neemt de bekendste klankman van Vlaanderen elke week in zijn zijspan een Vlaming mee die hij bewondert. Het gaat om mensen met een mentale of fysieke beperking.

Motoren en mensen: het zijn twee van de vele passies van Pascal Braeckman. Vanaf september kan hij die passies combineren in een nieuwe rubriek voor Iedereen beroemd. Elke week neemt hij in zijn zijspan een Vlaming mee die hij bewondert. Het gaat om mensen met een mentale of fysieke beperking, in de breedste zin van het woord. Het doel van de uitstap? Een fijne dag beleven, niets meer, niets minder.

Eén van zijn gasten is Sven Van de Velde. Die runde een goeddraaiend boekhoudkantoor en was een fervent waterskiër toen hij getroffen werd door twee oogaandoeningen waardoor hij stilaan blind werd. Vandaag is hij volop aan het werk, mede dankzij een sprekende smartphone, vergrotingssystemen en een toestel dat voorleest. Waterskiën doet hij opnieuw, met zijn vrouw als vaste piloot.

Ik bewonder Sven mateloos. Zet hem in die zijspan en je ziet niet dat hij zo goed als blind is. We steken mensen als Sven te snel in vakjes.

Pascal Braeckman
Pascal Braeckman
<

De nieuwe rubriek van Pascal is vanaf september te zien in Iedereen beroemd.

geschreven op 25 juni 2019
VRTNU VRTNU VRTNU