Spring naar inhoud

Moeder en zoon strijden om titel Homo Universalis

Iedereen beroemd

Na een week van terugblikken op oude rubrieken zet Iedereen beroemd zijn tiende seizoen op maandag 6 september in met oude bekenden en gloednieuwe rubrieken, waaronder een nieuw seizoen van het populairste tv-spel Homo Universalis.

Homo Universalis

100 kandidaten komen maandag aan de start van Homo Universalis. Elke dag valt diegene die als laatste eindigt bij de proef af. Zo gaat het spel door tot er uiteindelijk slechts één iemand overblijft en zich tot winnaar mag kronen. Hij of zij wint een jaar lang gratis reizen van Sunweb, en misschien nog belangrijker: de mooie titel van Homo Universalis.

Enkele weetjes over de kandidaten

De Oost-Vlaamse kandidaten

Traditiegetrouw is de groep Antwerpenaren het grootste met 31 deelnemers, gevolgd door de Oost-Vlamingen met 27 kandidaten. 19 kandidaten komen uit West-Vlaanderen, 12 uit Vlaams-Brabant en 10 uit Limburg. En ook al is hij in zijn hart een Limburger, toch woont er 1 kandidaat in Wallonië: hij is voor elke opname zo'n twee uur onderweg.

Er doen drie duo’s mee: Andy en Wesley zijn twee broers; Hendrik en Lucy Leung zijn broer en zus, terwijl Joris meedoet samen met zijn moeder Lieve.

Haalt een van deze Antwerpenaren de overwinning binnen?

De jongste deelnemer dit seizoen is 18 jaar, en met zijn 1,95 meter meteen ook de grootste. De oudste van de groep is 77 jaar.

De Vlaams-Brabantse groep.

Statistisch gezien is de kans groot dat de winnaar gepensioneerd (19 kandidaten), student (12 kandidaten) of leerkracht (10 kandidaten) zal zijn. Grappig toeval: er is 1% kans dat er net zoals vorig jaar (Preben) opnieuw een cipier Homo universalis wordt.

Is de volgende Homo universalis een West-Vlaming?

Homo Universalis is er elke weekdag om 19.40 uur op Eén en via VRT NU. De rubriek is ook elke dag om 12.00 uur 's middags in première te zien op VRT NU en via de Facebookpagina van Eén.

geschreven op 02 september 2021
VRTNU VRTNU VRTNU