Spring naar inhoud
Iedereen beroemd

Dwars door Amerika

Wouter doorkruist het land van Trump met de fiets

play
Iedereen beroemd

Bekijk de beste momenten uit Dwars door Amerika

De reis van Wouter door Amerika is meer dan memorabel. De mooiste, ontroerendste en spannendste momenten zijn verzameld in vier afleveringen op VRT NU.
play
Iedereen beroemd

"Ik fiets niet meer op dit moment, ik vlieg"

Na 6800 kilometer zit de waanzinnige fietstocht van Wouter erop. Met kippenvel tot achter zijn oren neemt hij afscheid van de Verenigde staten.
play
Iedereen beroemd

Op zoek naar de rust

Tijdens zijn laatste etappe ontmoet Wouter de opgewekte Jimmy. Hij verruilde het drukke stadsleven voor de rust en de visvangst.
play
Iedereen beroemd

Moord op een vriendin

Net voor zijn eindbestemming ontmoet Wouter een opgewekte vrouw met een zwaar verleden. Haar geloof houdt haar recht in moeilijke tijden.
play
Iedereen beroemd

Daar is eindelijk de zee

De TransAmerica Bicycle Trail zit er voor Wouter bijna op. Astoria komt stilaan in zicht en vandaag geniet hij na 3 maanden fietsen volop van de Stille Oceaan.
play
Iedereen beroemd

Op zoek naar "The American dream"

Terwijl hij zijn batterijen oplaadt, ontmoet Wouter een Nederlandse die naar Amerika kwam op zoek naar 'The American dream'. Maar heeft ze het ook gevonden?
play
Iedereen beroemd

Weg van huis

In Orlando is er niet alleen slecht weer, ze kampen er ook met een heleboel tienerzwangerschappen. En dat weegt door op de gezinnen.
play
Iedereen beroemd

Gruwel van de oorlog

Wouter ontdekt een bar waar een heleboel oorlogsveteranen samenkomen. Ze vertellen hem enkele gruwelijke verhalen van het front.
play
Iedereen beroemd

Tussen de rook van de bosbranden

Een dikke mist blijkt van enkele zware bosbranden te komen. En ze zijn deels aangestoken door kinderen. Wouter heeft het moeilijk om verder te gaan.
play
Iedereen beroemd

De dieren van Amerika

Wouter ontmoet een man met wel heel vreemde huisdieren. Zijn katten leven samen met een paar lynxen. Maar dat is volgens hem geen probleem.
play
Iedereen beroemd

Leven in een spookstad

Wouter ontmoet een heleboel vreemde personen in Montana. Hij leert er de plaatselijke trots kennen en heeft een bijzonder leerrijke ervaring met een priesteres.
play
Iedereen beroemd

Een bezoek aan Yellowstone National Park

Wouter brengt een bezoek aan het gigantische Yellowstone National Park. Hij gaat er op zoek naar bizons, maar komt naast dieren ook heel wat toeristen tegen.
play
Iedereen beroemd

Volg je dromen

De watervoorraad van Wouter begint op te geraken en zoekt hulp bij de lokale bevolking. Hier vindt hij een heleboel wijsheden en iemand van het thuisfront.
play
Iedereen beroemd

Spanning tijdens de rodeo

In Wyoming kan Wouter op een zondag iets uniek meemaken: een echte rodeo. Zelf meedoen zou gevaarlijk zijn, maar het levert spectaculaire beelden op.
play
Iedereen beroemd

Unieke ervaring bij de indianen

Wouter bezoekt de Wind River Reservation waar een paar indianenstammen een jaarlijkse bijeenkomst houden. Hij krijgt een andere kijk op de geschiedenis.
play
Iedereen beroemd

Op zoek naar de ware liefde

Toen de geliefde van Byron hem verliet, belandde hij in de afgrond. Wouter probeert hem wat moed in te spreken om te stoppen met drinken.
play
Iedereen beroemd

God in Amerika

Pastor Gene is verantwoordelijk voor een van de negen kerken in Saratoga. Zijn vader was ook predikant, in de stijl van de beroemde Billy Graham.
play
Iedereen beroemd

Het leven is kort

Na een toevallige ontmoeting met een Noorderbuur, komt Wouter een Trans Am-collega tegen. Alex heeft tijdens haar tocht heel wat bijgeleerd over haar land.
play
Iedereen beroemd

Aan de andere kant van de wereld

Trans-Am'mers kunnen altijd bij Gillian terecht. Voor een klein beetje handarbeid, mag je bij haar eten en overnachten. Wouter ontdekt haar levensverhaal.
play
Iedereen beroemd

Alleen in The Great Plains

Niet de lange tocht, maar de eenzaamheid is Wouters grootste vijand. Hij wordt gewaarschuwd door fietsenmaker James die het parcours maar al te goed kent.
geschreven op 29 augustus 2017
VRTNU VRTNU VRTNU