Spring naar inhoud

Dwars door Amerika

Iedereen beroemd

Wouter doorkruist het land van Trump met de fiets

Bekijk de beste momenten uit Dwars door Amerika

Iedereen beroemd
De reis van Wouter door Amerika is meer dan memorabel. De mooiste, ontroerendste en spannendste momenten zijn verzameld in vier afleveringen op VRT NU.

"Ik fiets niet meer op dit moment, ik vlieg"

Iedereen beroemd
Na 6800 kilometer zit de waanzinnige fietstocht van Wouter erop. Met kippenvel tot achter zijn oren neemt hij afscheid van de Verenigde staten.

Op zoek naar de rust

Iedereen beroemd
Tijdens zijn laatste etappe ontmoet Wouter de opgewekte Jimmy. Hij verruilde het drukke stadsleven voor de rust en de visvangst.

Moord op een vriendin

Iedereen beroemd
Net voor zijn eindbestemming ontmoet Wouter een opgewekte vrouw met een zwaar verleden. Haar geloof houdt haar recht in moeilijke tijden.

Daar is eindelijk de zee

Iedereen beroemd
De TransAmerica Bicycle Trail zit er voor Wouter bijna op. Astoria komt stilaan in zicht en vandaag geniet hij na 3 maanden fietsen volop van de Stille Oceaan.

Op zoek naar "The American dream"

Iedereen beroemd
Terwijl hij zijn batterijen oplaadt, ontmoet Wouter een Nederlandse die naar Amerika kwam op zoek naar 'The American dream'. Maar heeft ze het ook gevonden?

Weg van huis

Iedereen beroemd
In Orlando is er niet alleen slecht weer, ze kampen er ook met een heleboel tienerzwangerschappen. En dat weegt door op de gezinnen.

Gruwel van de oorlog

Iedereen beroemd
Wouter ontdekt een bar waar een heleboel oorlogsveteranen samenkomen. Ze vertellen hem enkele gruwelijke verhalen van het front.

Tussen de rook van de bosbranden

Iedereen beroemd
Een dikke mist blijkt van enkele zware bosbranden te komen. En ze zijn deels aangestoken door kinderen. Wouter heeft het moeilijk om verder te gaan.

De dieren van Amerika

Iedereen beroemd
Wouter ontmoet een man met wel heel vreemde huisdieren. Zijn katten leven samen met een paar lynxen. Maar dat is volgens hem geen probleem.

Leven in een spookstad

Iedereen beroemd
Wouter ontmoet een heleboel vreemde personen in Montana. Hij leert er de plaatselijke trots kennen en heeft een bijzonder leerrijke ervaring met een priesteres.

Een bezoek aan Yellowstone National Park

Iedereen beroemd
Wouter brengt een bezoek aan het gigantische Yellowstone National Park. Hij gaat er op zoek naar bizons, maar komt naast dieren ook heel wat toeristen tegen.

Volg je dromen

Iedereen beroemd
De watervoorraad van Wouter begint op te geraken en zoekt hulp bij de lokale bevolking. Hier vindt hij een heleboel wijsheden en iemand van het thuisfront.

Spanning tijdens de rodeo

Iedereen beroemd
In Wyoming kan Wouter op een zondag iets uniek meemaken: een echte rodeo. Zelf meedoen zou gevaarlijk zijn, maar het levert spectaculaire beelden op.

Unieke ervaring bij de indianen

Iedereen beroemd
Wouter bezoekt de Wind River Reservation waar een paar indianenstammen een jaarlijkse bijeenkomst houden. Hij krijgt een andere kijk op de geschiedenis.

Op zoek naar de ware liefde

Iedereen beroemd
Toen de geliefde van Byron hem verliet, belandde hij in de afgrond. Wouter probeert hem wat moed in te spreken om te stoppen met drinken.

God in Amerika

Iedereen beroemd
Pastor Gene is verantwoordelijk voor een van de negen kerken in Saratoga. Zijn vader was ook predikant, in de stijl van de beroemde Billy Graham.

Het leven is kort

Iedereen beroemd
Na een toevallige ontmoeting met een Noorderbuur, komt Wouter een Trans Am-collega tegen. Alex heeft tijdens haar tocht heel wat bijgeleerd over haar land.

Aan de andere kant van de wereld

Iedereen beroemd
Trans-Am'mers kunnen altijd bij Gillian terecht. Voor een klein beetje handarbeid, mag je bij haar eten en overnachten. Wouter ontdekt haar levensverhaal.

Alleen in The Great Plains

Iedereen beroemd
Niet de lange tocht, maar de eenzaamheid is Wouters grootste vijand. Hij wordt gewaarschuwd door fietsenmaker James die het parcours maar al te goed kent.
geschreven op 29 augustus 2017
VRTNU VRTNU VRTNU