Spring naar inhoud

De smaak van toen

Iedereen beroemd

Smakelijke gerechten met een verhaal

Diesterse kruidkoeken van Felix

Iedereen beroemd
Felix vertelt het verhaal van de kruidkoeken en zijn mysterieuze kruidenleverancier.

Kip curry van Puck

Iedereen beroemd
Kip curry is dan wel een Indonesisch gerecht, het laat Puck wegdromen naar haar kindertijd in Belgisch Congo.

Kerremelksmeus van Izenberge

Iedereen beroemd
Het dropje Izenberge was erg gezellig. De burgemeester kwam vaak op bezoek bij Myriam en haar ouders en dan aten ze altijd Kerremelksmeus.

Heerlijke Boboti van Jade

Iedereen beroemd
Jade ging studeren in Kaapstad. Na een helse nacht waar alles fout liep, stond haar gastgezin klaar met heerlijke, verse Boboti.

De polenta van nona

Iedereen beroemd
Mirko maakt de polenta zoals zijn grootouders het vroeger deden, aan een lange tafel met veel personen, een waar feest!

Fatima's stoofpotje van gedroogd lamsvlees

Iedereen beroemd
Fatima had tijdens haar zwangerschap zin om zeer vreemde combinaties te eten en dat bracht haar bij Ghadid bi batates

De feestsoep van Jef

Iedereen beroemd
Jef bedacht een gerecht dat ooit ontstond in een noodsituatie, maar ondertussen is het uitgegroeid tot een vertrouwde waarde op elk feest

Schorseneren van Jan

Iedereen beroemd
Jan houdt van schorseneren in witte saus, ondanks – of eerder omwille van – de bijwerkingen ervan!

Plat speciale van Guido

Iedereen beroemd
Plat speciale is een typisch Beerselse kermisschotel die in de zaak van Guido’s ouders ontelbare keren werd klaargemaakt.

Viervierdengebak van Fons

Iedereen beroemd
Fons' passie voor koken begon op zeer jonge leeftijd. Gelukkig kon zijn mama een oogje dichtknijpen als het in de keuken eens in het honderd liep.

Boerenbouletten van Antoine

Iedereen beroemd
De boerenbouletten van Antoine’s moeder hebben wielrenner Roger De Vlaeminck ooit een grote dienst bewezen.

Kriekenconfituur van Alain

Iedereen beroemd
De Kriekenslag uit 1968 ging de geschiedenisboeken in als een van de zwaarste veldslagen uit Alains kindertijd. Alain vertelt ons er alles over.

Den boesterink van Raymond

Iedereen beroemd
‘Den boesterink’ was in oorlogstijd helemaal verdwenen maar laat dat nu net de soort haring zijn die Raymond als kind het liefste at.

Semouletaart van Georgine

Iedereen beroemd
Eén van Georgines leerlingen verloor ooit haar vals gebit tijdens de kookles. Het was bang afwachten of die in de semouletaart stak die ze samen hadden gemaakt.

Spaghettikroketten van Tijl

Iedereen beroemd
De grootmoeder van Tijl was veel meer dan een gewone oma. Hij vond haar de strafste kokkin van de hele wereld. Haar spaghettikroketten blijven legendarisch.

Kaantjessaus van Marcus

Iedereen beroemd
Ontdek het verhaal van kaantjessaus en de smokkelaars.

Coq au vin van Claude

Iedereen beroemd
Bij coq au vin denkt Claude meteen aan zijn grote liefde.
geschreven op 31 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU