Spring naar inhoud

De 10 finalisten van Homo Universalis

Iedereen beroemd

De strijd om de titel

Nog 4 vrouwen en zes mannen maken kans op de felgebeerde titel van Homo Universalis. Opvallend: onder hen zijn maar liefst 7 kandidaten uit Oost-Vlaanderen, 2 uit West-Vlaanderen en 1 kandidate uit Henegouwen. Wordt de winnaar voor de derde maal op rij een West-Vlaming? Of maken de andere provincies ook een kans? We ontdekken het in de finale op donderdag 5 november.

Maak kennis met de finalisten

Bart (45) uit Zedelgem

Een van de meest opvallende kandidaten dit seizoen is Bart: een dove bakker, die zich succesvol door meerdere dans- en ritmische proeven spartelde. Hij viel bijna af bij de Jodeldans, maar mocht toch door naar de volgende proef omdat tegenspeler Danny een nog slechtere danser was. Hij wordt tijdens Homo Universalis bijgestaan door een tolk, die de opdrachten vertaalt. Bart is getrouwd en is vader van twee puberzonen.

Sophie (27) uit Gent

Sophie is een account manager bij de Vlaamse overheid, en heeft daarnaast acteerambities. Ze speelde het spel vaak op een erg slimme manier. Bijna zat Sophie niet bij de 10 finalisten: het was kantje boordje bij de proef met de knikkerbaan.

Wouter (23) uit Zonnebeke

Wouter studeerde eerst Verpleegkunde en nu Media en Entertainment Business in Mechelen. Hij valt op door zijn sportiviteit en door zijn looks, die aan de leden van band Bazart doen denken. Militair marcheren is echter niet zijn sterke kant: bij die proef viel hij bijna af.

Charlotte (29) uit Edingen

Charlotte is architecte. In Homo Universalis laat ze zich vooral opmerken doordat ze altijd rustig blijft en het spel slim kan spelen. Paardrijden - of eerder jumping met een stokpaardje doen - is niet haar sterkste kant, want bij die proef viel Charlotte bijna af.

Karim (39) uit Zomergem

Karim is service-technieker van schuifdeuren en vader van twee, maar vooral ook eigenaar van het sappigste dialect uit Homo Universalis. Daarnaast is hij ook een beetje een stresskonijn.

Aldo (39) uit Gent

Aldo is een arbeider voor Volvo Trucks. Hij valt op door zijn nervositeit en vormde samen met Zjef de 'poort' waardoor afvallers uit de cirkel moesten vertrekken. Hij draagt dan ook vaak een trui met daarop 'Aldo - de poort'. Aldo overleefde maar nipt de opdracht waarbij de kandidaten een groen papiertje moesten zoeken dat verstopt zat in een telefoongids.

Els (40) uit Lochristi

Els is IT-projectleider en moeder van twee zoontjes. Ze gaat altijd emotioneel erg op in de opdrachten.

Preben (34) uit Gent

Preben is penitentiair bewakingsassistent, valt op door zijn vele tattoo's en hobby's als lederbewerking en vissen op zee. Hij is in Homo Universalis een van de kandidaten die het meest zijn kalmte kan bewaren op belangrijke momenten. Toch was het kantje boordje voor hem bij de Zumba-opdracht: toen moest hij de herkansing dansen.

Melissa (37) uit Eeklo

Melissa werkt op de dienst burgerlijke stand in Eeklo en doet als alleenstaande moeder vooral mee voor haar zoontje. Ze is helemaal klaar voor de laatste tien proeven.

Stijn (39) uit Lochristi

Stijn is als operations officer bij Singapore Airlines verantwoordelijk voor het inladen van cargovliegtuigen en heeft een grote Lego-collectie. Hij is met voorsprong de luidst vloekende kandidaat, maar heeft ook altijd de origineelste scheldwoorden. Stijn speelde de finale bij het waterballonnenduel en had er zich toen al bij neergelegd dat hij zou afvallen. Tegen zijn eigen verwachting in stootte hij toch door naar de volgende proef.

Iedereen beroemd is er elke weekdag om 19u40. De finale van Homo Universalis zie je op donderdag 5 november.

geschreven op 23 oktober 2020
VRTNU VRTNU VRTNU