Spring naar inhoud

Bye Bye Britain compilatie

Iedereen beroemd
Stijn ontmoet Steve Bray, een activist die al twee jaar lang dagelijks protest voert tegen de Brexit.

Zo overleef je de Brexit

Iedereen beroemd
De Brexit komt steeds dichterbij en onze reporter Stijn vraagt zich af hoe de Britten zich voorbereiden op de ergste scenario's.

Plezier met de saaieventenclub

Iedereen beroemd
Reporter Stijn neemt afscheid van de saaieventenclub, brengt ode aan een bijzondere kaas en verlegt zijn grenzen.

Een uniek cadeau uit België

Iedereen beroemd
Onze reporter neemt deze week afscheid van bijzondere Britse uitvinders, Engelse neteltelers en van een museum met een vreemd geurtje.

De meest excentrieke uitvinder van de UK

Iedereen beroemd
Reporter Stijn neemt afscheid van de meest excentrieke uitvinder van de UK, de grootste penis van het land én het WK netels eten.

Weg met de appelduivel

Iedereen beroemd
Reporter Stijn neemt afscheid van de typisch Britse rotondes, het piratenleven en een vreemd bijgeloof bij de appeltelers.

De jacht op een reporter

Iedereen beroemd
Vandaag neemt reporter Stijn afscheid van het ‘stiff upper lip’, een bijzondere vorm van jagen en de legendarische sport rugby.

De sterkste tenen van Groot-Brittannië

Iedereen beroemd
Vreemde sporten genoeg in Groot-Brittannië. Stijn neemt afscheid van teenworstelen, een van de bekendste schrijvers ter wereld en veel te lekkere desserten.

Afscheid van de badkuipkampioen

Iedereen beroemd
In Groot-Brittannië varen ze al eens met een badkuip, eten ze graag worcestersaus en rocken ze hard. En Stijn neemt hier allemaal afscheid van.

Welkom in Llanfairpwllgwyngyllgogerych

Iedereen beroemd
Ook in Groot-Brittannië zijn er vreemde plaatsnamen en mensen te vinden. Stijn maakt kennis met Mr Beany en een onuitspreekbare dorpsnaam.

Dat de snelste meat pie-eter moge winnen

Iedereen beroemd
Dat bingo voor oudere mensen zou zijn, is in Groot-Brittanië grondig verkeerd. Dat ontdekt Stijn al snel. En hij heeft grote honger.

Afscheid van de regen

Iedereen beroemd
In Seathwaite regent bijna elke dag van het jaar. De perfecte plek dus om afscheid te nemen van het Britse weer. En ook drama is niet ver weg.

Het betere smoelenwerk bij de Britten

Iedereen beroemd
In het potloodmuseum zegt reporter Stijn vaarwel tegen dit belangrijk instrument. En ook de gekke bekken en Britse toeristen krijgen een waardig afscheid.

De ontdekking van chocolademelk

Iedereen beroemd
Reporter Stijn zoekt de grenzen op van Ierland en achterhaalt een van de grote problemen van de Brexit. En hij neemt afscheid van chocolademelk.

Afscheid van de Titanic

Iedereen beroemd
Een duistere aflevering van Bye bye Britain. Reporter Stijn bezoekt een beroemde brug, neemt afscheid van de iconische Titanic en test zijn balgevoel.

Welkom in de wereld van Burlesque

Iedereen beroemd
Reporter Stijn neemt deze week afscheid van het legendarische monster van Loch Ness, een vreemde zusterstad van Mars en van de zwoele dans Burlesque.

Blaas eens een zak op

Iedereen beroemd
Reporter Stijn klopt aan bij de Schotten om er afscheid te nemen van whiskey, de doedelzak en gefrituurd eten. Als zijn hart dat maar aankan.

De Britse UFO-hoofdstad, highlandgames en een Schots rokje

Iedereen beroemd
Deze week trekt Stijn van Bonnybridge naar Aberfeldy en neemt hij afscheid van de Britse UFO-hoofdstad, de Schotse klederdracht en de Highland Games.

Zo maak je de perfecte haggis

Iedereen beroemd
We nemen deze week afscheid van de Foutenbibliotheek, het trimmen van hagen en we leren het geheim van de perfecte haggis.

Vaarwel, Britse humor

Iedereen beroemd
Monty Python, Blackadder en vele anderen. We zullen in maart moeten afscheid nemen van de Britse humor. Onze reporter Stijn brengt een laatste ode.
geschreven op 03 september 2018
VRTNU VRTNU VRTNU