Spring naar inhoud
Dagelijkse kost

5 keer lekker Belgisch

Inspiratie voor de nationale feestdag

We vieren onze nationale feestdag met de beste Belgische gerechten. Van luikse salade tot Brusselse wafels, aan lekkers geen tekort.

Luikse salade

Deze salade is een echte klassieker met enkele eenvoudige ingrediënten. Je zet in geen tijd een volwaardige maaltijd op tafel.

Steak friet met sla en béarnaise

Een malse entrecote, verse frietjes volgens de regels van de kunst en een grote kom met kropsla. Meer moet dat niet zijn. Een lepel verse luchtige béarnaise is de kroon op het werk.

Friet met stoofvlees

Met het juiste stuk vlees, een lekker biertje, de onvermijdelijke boterham met mosterd, stroop en een portie geduld, zet je altijd een winnaar op de tafel. Voor de vegetariërs maak je deze klassieker met seitan.

Brusselse wafel

Heerlijk krokante Brusselse wafels met zelfgemaakt roomijs en aardbeien bij, dat is puur genieten.

Mattentaarten

Een Geraardsbergse mattentaart is een schitterend streekproduct. Jeroen maakte zijn eigen versie en hoopt dat jullie ze ook lekker vinden.

geschreven op 21 juli 2018
VRTNU VRTNU VRTNU