Spring naar inhoud

Weerman Bram Verbruggen maakt zijn debuut op Eén

Het weer

Een nieuwe collega voor Frank en Sabine

Vanaf vandaag krijgen Frank en Sabine er op Eén een collega bij: weerman Bram Verbruggen maakt vanmiddag zijn debuut op televisie. Hij presenteert straks voor het eerst Het weer rond 13.30 uur, en is ook 's avonds te zien in het weerbericht na Het journaal van 19 uur.

De 31-jarige Bram uit Langdorp is sinds november aan het werk als weerman bij jongerenzender MNM, waar hij afwisselend met Frank het weerpraatje verzorgt. Bram combineert zijn job als weerman met die van officier in het Belgisch leger en is al van jongs af aan gebeten door het weer. Vanaf vandaag brengt hij één dag per week Het weer op Eén, afwisselend met Frank en Sabine. Natuurlijk blijft Bram ook op MNM te horen met het weer.

Er was meteen een klik met Frank en Sabine. Weermensen onder elkaar hè... Ze zijn echt supercollega's! Zij stonden mij tijdens de opleiding enorm bij. Honderdduizenden mensen plannen hun weekend in functie van wat wij zeggen. Dat is beangstigend maar ook motiverend. Ik krijg nu al meerdere keren per dag de vraag: "Bram, wat voor weer krijgen we vandaag?" Het antwoord is simpel: ik vertel het je graag op MNM en op Eén! Nu gewoon nog wat oefenen op het zinnetje: "Morgen is Frank er weer met meer weer." (lacht)

Bram Verbruggen
Bram Verbruggen
<
geschreven op 06 februari 2019
VRTNU VRTNU VRTNU