Spring naar inhoud

Het programma

Andermans zaken

Vanaf woensdag 30 september helpt Kamal Kharmach in Andermans zaken zes Vlaamse ondernemingen in nood . Iedereen kent Kamal als comedian, maar hij is ook een geboren ondernemer. Die kennis wil hij dan ook gebruiken om andere ondernemers te helpen en hun zaak te redden.

In Andermans zaken gaat Kamal langs bij zes ondernemingen, elk met een heel verschillend profiel, eigen ambities en dromen. Helaas staan de ondernemers ook voor grote uitdagingen en weten ze niet goed hoe er mee om te gaan. Kamal gaat langs bij Bakkerij Laurens (Varsenare), House Raccoon (Mechelen), Captain Cork (Antwerpen), For Freedom Museum (Knokke-Heist), Sarriette (Peer) en Atelier Mestdagh (Merelbeke). De zaakvoerders hopen dat Kamal, door mee in hun cijfers te duiken, kan helpen om duurzame en structurele oplossingen te bieden voor hun problemen.

Het grote publiek kent mij als comedian en TV-maker. Weinigen weten dat ik al heel mijn leven gepassioneerd ben door economie en ondernemen. In dit programma kan ik mijn passie voor economie en TV combineren. Ik hoop dat de kijker die passie ook zal voelen. Hier staat vooral een nieuwe Kamal, als mens en als TV-maker . Dit facet wou ik ook laten zien aan Vlaanderen.

Kamal Karmach
Kamal Karmach
<

Het ondernemersklimaat van Vlaanderen

Andermans zaken biedt niet alleen een kijkje achter de schermen in het ondernemersleven van Vlamingen, maar je krijgt ook te zien wat je als ondernemer wel en niet kan doen. Kamal deelt tips die nuttig kunnen zijn voor je eigen onderneming, maar ook gewoon in je dagelijks leven.

Met zijn programma wil Kamal aantonen dat ondernemers voor uitdagingen staan, en dat dat deel is van ondernemer zijn. In 2018 waren er 11% meer starters dan het jaar voordien, het hoogste cijfer in 10 jaar. In totaal telt Vlaanderen 682.436 zelfstandigen, maar ongeveer 10% van hen heeft het moeilijk. Dit betekent dat net iets minder dan 70.000 zelfstandigen hulp kunnen gebruiken. Uiteraard zal de corona-crisis een grote impact hebben op de cijfers van 2020 en de toekomst.

De meeste opnames van Andermans zaken werden gemaakt vóór de corona-crisis en geven dus een inkijk bij de ondernemers vóór maart 2020. Op het einde van elke aflevering krijgt ontdek je hoe het nu gaat met de verschillende ondernemingen.

Corona heeft bewezen dat alles heel snel kan veranderen, ook in het ondernemen. Ik wil mijn ervaringen als ondernemer en mijn kennis als docent bedrijfseconomie meegeven aan deze ondernemers in moeilijkheden. Er heerst een foute perceptie dat een eigen zaak hebben rijkdom garandeert, maar er zijn helaas veel ondernemers en zelfstandigen die dag in dag uit keihard werken en dan nog maar nauwelijks het einde van de maand halen.”

Kamal Karmach
Kamal Karmach
<

Samen met partners NSZ (Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen), UNIZO (Unie van Zelfstandige Ondernemers) , VOKA (Vlaams netwerk voor Ondernemingen en Kamers van koophandel in Alle sectoren) en VLAIO (Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen) gaat Kamal op zoek naar structurele oplossingen voor de zes ondernemers.

Andermans zaken, vanaf woensdag 30 september op Eén.

geschreven op 30 september 2020
VRTNU VRTNU VRTNU