Spring naar inhoud

Wie is Philippe Geubels?

Het huis

Over zijn jeugd, werk en liefde voor Mama's Jasje

Vanavond was komiek Philippe Geubels te gast bij Eric Goens in Het huis.

Op weg naar de bestemming merkt Eric al meteen een trekje van Philippe op: die kan niet goed tegen oneven cijfers. Philippe vertelt ook over zijn jeugd: toen hij erg jong was, stierf zijn moeder.

Over zijn job vertelt hij dat mensen stand-up comedy vaak onderschatten. Ik vind het vaak denigrerend als mensen zeggen: "Ja, gij moet maar iets zeggen en dan lachen ze!"

Er is ook plaats voor heel wat plezier in Het huis: Jef Neve komt langs, en samen met Philippe brengt hij Zo ver weg van Mama's jasje.

Ontdek hieronder de hoogtepunten van Philippe Geubels in Het huis.

Angst voor oneven cijfers

Philippe heeft een probleem met oneven cijfers.

"Ik ben aan het werken aan mijn cijferprobleem. Ik doe tegenwoordig gewoon moeite om door te bijten als het oneven nummers zijn. Maar als ik kan kiezen, dan pak ik wel altijd een even nummer."

In een busje met Silvy Melody

Dit had je waarschijnlijk niet van Philippe verwacht: hij is grote fan van Vlaamse muziek. Dat hij opgroeide in de showbizzwereld heeft er ongetwijfeld mee te maken. Zijn vader was namelijk manager van allerlei Vlaamse sterren.

We gingen heel veel kijken naar Tien om te zien. Ik ben nog altijd fan van Vlaamse muziek.

Soms denkt Philippe dat hij ook liever zanger was geworden. Zijn huidige werk is namelijk niet altijd zo makkelijk als het lijkt.

Je werkt zo hard om het er plezant en gemakkelijk te laten uitzien, dat mensen denken dat je niet moet werken, hè. Ik vind het vaak denigrerend als mensen zeggen: "Ja, gij moet maar iets zeggen en dan lachen ze!"

Comedian worden

Wanneer besloot Philippe om comedian te worden?

Ik had altijd plannen en ideeën. Vanalles, zo. Ik was toevallig op een optreden beland van Alex Agnew, Nigel Williams, Raf Coppens en Bert Kruismans. Ik vond dat fantastisch leuk. En toen dacht ik gewoon: "Oh dat zou ik ook wel willen doen."

"Ik heb het geluk van twee moeders gehad te hebben"

In de jeugdkamer wordt Philippe emotioneel wanneer het over zijn moeder gaat, die gestorven is toen hij nog heel klein was.

Ik heb er eigenlijk zelf geen herinneringen aan. Ze heeft een virus gekregen en heel veel koorts gemaakt, te veel eigenlijk, en is dan gestorven. Ik denk dat dat mijn karakter wel gevormd heeft. Ik heb altijd een beetje het gevoel dat het rap gedaan kan zijn.

Philippes vader stond er alleen voor met drie kinderen.

Pas nu ik zelf een dochter heb, besef ik pas hoe straf het is wat hij gedaan heeft. En mijn stiefmoeder is ook heel belangrijk natuurlijk. Daar heb ik echt heel veel respect voor. Ik denk dan maar: "Ik heb het geluk van twee moeders gehad te hebben."

Op de brug

Eén van Philippes goede vrienden, muzikant Jef Neve, komt langs als verrassingsgast. Tijdens het avondeten vertelt Philippe dat hij het moeilijk had toen hij 25 werd.

Jef Neve had hetzelfde gevoel toen hij 30 werd, maar had daar nog meer last van:

Dat was een zwaar jaar. Ik heb op een bepaald moment zelfs op de brug in Vilvoorde gestaan om te springen. Ik ben daar lang voor in therapie geweest.

"Ik vind dat mensen stand-up comedy altijd onderschatten"

Tijdens het ontbijt moet Philippe nog iets van het hart:

Ik vind dat mensen stand-up comedy altijd onderschatten. Als je een theaterstuk brengt, moeten er allerlei omstandigheden in orde zijn om je publiek te kunnen meenemen in het verhaal. En eigenlijk is dat met stand-up comedy net hetzelfde.

geschreven op 24 augustus 2017
VRTNU VRTNU VRTNU