Spring naar inhoud
Het huis

Wie is Pascale Naessens?

Een vrouw met klasse die altijd haar hart volgt

Vanavond sloot Pascale Naessens de deuren van Het huis als laatste gast van dit seizoen.

De ex-omroepster en schrijfster vertelde er onder andere over de dood van haar vader, haar ambities in het leven en over haar relatie met Paul Jambers. Natuurlijk kwam ook haar visie op voeding aan bod.

Ontdek hieronder de hoogtepunten uit de laatste aflevering van Het huis, met Pascale Naessens.

"Ik ben auteur"

We kennen Pascale allemaal van haar kookboeken, maar haar carrière begon toen ze nog erg jong was. Eerst als model en dan als omroepster. Al vond ze het raar om dat voor zichzelf als 'echt beroep' te zien.

Klagen bij Delhaize omdat haar boek niet in de rekken staat

Vroeger was Pascale vooral bekend als "vrouw van", terwijl dat nu eerder omgekeerd is. Paul Jambers is de "man van" geworden.

Ik herinnerde mij dat Paul soms tegen me zei: "Jij bent wel ambitieus" en ik vond dat heel negatief.

Pascale beseft ondertussen wel dat ze ambitie heeft, zo zorgde ze er zelf voor dat haar kookboeken in Delhaize in de rekken staan.

"Een aantal tegenstrijdigheden"

Dat Pascale's visie op koken en voeding inspirerend werkt, blijkt uit het feit dat haar boeken in bijna elke Vlaamse keuken gebruikt worden en zelfs werden uitgebracht in Duitsland en China.

"Maar is het probleem met voedsel niet dat de visie ongeveer elke 15 jaar verandert?" vraagt Eric.

Nee, da's niet waar. Ik twijfel niet aan mijn visie. Dit is niet uit de lucht gegrepen, hier zijn studies over gedaan.

"Paul is niet mijn coach"

Tijdens het middageten vertelt Pascale over haar relatie met Paul Jambers.

Paul is niet mijn coach, hij is mijn lief. Ik vind zijn mening wel belangrijk: als ik een tekst schrijf, laat ik het als eerste door Paul nalezen. Hij is mijn man, mijn lief, mijn vriend, maar niet mijn coach. Dat gaat niet. Ik ga niet in bed met mijn coach, hè!

"Ik heb de urne van mijn vader gedraaid"

Een van de hobby's van Pascale is keramiek. Ze vertelt hoe ze zelf de urne van haar vader maakte:

Ik heb de urne van mijn vader gedraaid. en dat was het meest magische. De tranen staan letterlijk in de keramiek zelf. Ik kreeg een extra dimensie, je bent heel gefocust, je bent een brok emotie. en dat lukt perfect.

Hij wist niet dat ik dat zou doen, maar hij wist wel natuurlijk... dat het goed zou zijn.

"Ik was onderweg naar Paul om er een punt achter te zetten"

In de jeugdkamer vertelt Pascale dat haar relatie met Paul niet altijd op begrip kon rekenen. Iets waardoor ze begon te twijfelen aan de relatie an sich.

Ik had een goede fles wijn gekocht met het idee om er een punt achter te zetten. Ik was onderweg, maar toen dacht ik: "Waarom zou ik dat nu doen, dit is mijn leven en ik zie die man graag!" Dus heel de rit had ik iets van: "Natuurlijk, we gaan ervoor!"

Ik heb Paul nooit verteld dat ik zoveel negatieve reacties kreeg. omdat ik niet wilde dat dat een rol zou spelen in onze relatie.

Bruce Willis

Pascales twee goede vriendinnen Katrijn en Ingrid komen langs als verrassingsgasten. Ze zijn al vriendinnen sinds hun zesde.

Wanneer ze over vroeger praten, haalt Pascale een verhaal op over toen ze model was:

Bruce Willis nodigde ons uit om een glas te komen drinken bij hem. Wij wilden natuurlijk meegaan. In zijn hotel waren vooral echt modellen die zich op Bruce Willis smeten, tegen hem aan het hunkeren waren.

geschreven op 24 januari 2017
VRTNU VRTNU VRTNU