Spring naar inhoud
Het huis

Wie is Erik Van Looy?

Hij vertelt je zijn geheimen, dromen en angsten

Vanavond was Erik Van Looy te gast in Het huis. Eerst wat tegen zijn zin, maar uiteindelijk wil hij niet meer weg. Erik toont er in primeur zijn collectie film-steekkaartjes, is openhartig over zijn dromen en angsten. Zijn broer Patrick komt langs als verrassingsgast en samen voetballen de broers tegen twee helden van Erik: voetballers Darko Pivaljević en Rudi Smidts.

Ontdek hieronder de hoogtepunten uit de derde aflevering van Het huis.

Erik op z’n ongemak

Bij zijn aankomst in Het huis is Erik zichtbaar op zijn ongemak. Hij is zich enorm bewust van de camera's en zijn omgeving. Een flauw grapje of een opvallende opmerking is nooit veraf.

Met die camera's denk ik altijd: "Ik mag de mensen niet vervelen, ik moet iets plezant doen.

Erik toont z’n film-steekkaartjes

Een primeur in Het huis: Erik toont zijn -stevige stapel- film-steekkaartjes, waarop hij sinds zjin tienerjaren noteert welke films hij kijkt. Mét een quotering bij. Hij liet de kaartjes nooit eerder aan iemand zien.

Erik aan de fotomuur

Waar komt Eriks obsessie met films en Hollywood vandaan?

Ik zag Jaws en ik dacht: dat wil ik later worden. Ik heb soms het gevoel dat ik met De premier een soort Jaws heb gemaakt, omdat ik werkelijk van de eerste tot de laatste seconde in spanning zat.

In de boomhut

In de sportkamer blijkt Erik een enorm competitiebeest te zijn, iets waar hij zelf vaak nadelen van ondervindt. Daarnaast heeft hij het helemaal niet voor ambitieuze mensen, wat het voor hem nog zwaarder maakt.

Ik doe alles tot ik er in blijf. Een competitiebeest, het moet altijd beter, altijd straffer dan de vorige keer, het moet altijd straffer dan de andere. Ik vind het heel erg dat ik zo ambitieus ben. Ik houd niet van ambitieuze mensen.

De jeugdkamer

In de jeugdkamer vertelt Erik dat hij niet goed tegen verandering kan, maar constant moest verhuizen in zijn jeugd. Hij praat ook over zijn dromen, zijn zoon en het moeilijke omgaan met ouder worden.

Koken met broer

Eriks broer Patrick komt langs als verrassingsgast. Gelukkig, want de gekwetste Erik kan na zijn passage in de sportkamer zelfs geen aardappel meer schillen. Of kon hij dat ervoor ook al niet?

Voetballen met idolen

Na het avondeten krijgt Erik nog enkele andere verrassingsgasten over de vloer: voetballers Darko Pivaljević en Rudi Smidts. Ze zijn twee van Eriks idolen en spelen nu in zijn ploeg wanneer hij 's zondags gaat voetballen.

In Het huis geven Erik en z'n broer het beste van zichzelf tijdens een potje voetbal in de tuin.

Zijn laatste film?

Tijdens het ontbijt vertelt Erik dat De premier misschien zijn laatste film is. Een gedachte die hij ook meenam tijdens het draaien.

Een film als The loft, die dan minder scoort dan verwacht en niet als een succes wordt ervaren, daar wil je niet mee stoppen. Alé, ik toch niet. Stel dat dit een megasucces wordt, dan is dat een goede om mee te stoppen.

De biechtkamer

Voor zijn vertrek moet Erik nog langs de biechtkamer. Als hem naar zijn grootste zonde gevraagd wordt, doet hij een bekentenis vol van zelfinzicht, over zijn zoektocht naar het geluk:

Ik denk dat ik soms het geluk niet gevonden heb waar het er wel was. En is.

geschreven op 13 december 2016
VRTNU VRTNU VRTNU