Spring naar inhoud
Het huis

Wat is Het huis?

Intrigerende televisie met en door Eric Goens

Vanaf dinsdag 29 november graaft Eric Goens elke week in de ziel van een bekende Vlaming. Hij of zij laat zich samen met Eric 24 uur lang opsluiten in Het huis, op een onbekende locatie ver weg van alles en iedereen.

Het resultaat is een uniek portret van mensen waarvan je dàcht alles al te weten. Ze laten in hun hart en ziel kijken, wat beklijvende televisie oplevert. Vaak met een lach, maar ook meer dan eens met een traan.

De bv is 24 uur van de wereld afgesloten, in een imposant huis-met-zwembad én sauna aan de rand van het bos, op een onbekende locatie. Hij of zij wordt thuis opgehaald en geblinddoekt naar Het huis gebracht. 24 uur lang is de buitenwereld helemaal weg, 24 uur lang passeert enkel het eigen leven de revue.

Verder gaat het leven ogenschijnlijk zijn gewone gang: koken, eten, wassen, slapen. Misschien zelfs het gras afrijden, of een baantje trekken in het zwembad. En intussen: heel veel praten. In de beste Vlaamse traditie: aan de keukentafel, voor het haardvuur, in de canapé, ...

Een aantal kamers van Het huis krijgen in dit tweede seizoen een nieuwe look. Het basisconcept blijft echter ongewijzigd. Dit zijn enkele belangrijke kamers:

  • De jeugdkamer: In de jeugdkamer graaft de bv in zijn of haar eigen verleden: jeugdherinneringen, foto’s, filmpjes uit de oude doos,...

  • De gastenkamer: Rond etenstijd komt een onaangekondigde gast in Het huis opdagen. De bewoner gaat hem of haar ophalen in de gastenkamer.

  • De sportkamer: In de sportkamer wordt de bv een reeks fysieke testen voorgeschoteld, om na te gaan of hij of zij de voorbije jaren voldoende zorg heeft gedragen voor het eigen lichaam. Op basis van die testen wordt een biologisch paspoort opgemaakt. Goed nieuws, of een wake up call?

  • De biechtkamer: In de biechtkamer blikt de gast van die week terug op de recente passage in Het huis.

geschreven op 17 november 2016
VRTNU VRTNU VRTNU