Spring naar inhoud

Bitterzoete verhalen in Het huis

“Na de dood van mijn vader heeft mijn moeder haar leven in het teken gesteld van mij gelukkig te maken. Alles heb ik aan haar te danken.” Een prachtige aflevering met bitterzoete verhalen. Bedankt, Rik Verheye.

Rik wordt emotioneel wanneer hij vertelt over de dood van zijn vader. Officieel overleed hij na een hartfalen toen Rik nauwelijks zeven jaar oud was. Maar daarvoor had hij al een lange strijd gestreden tegen de drankduivel. Maar zelfs in de tragische verhalen over die verslaving komen grappige anekdotes naar boven. Bijvoorbeeld over het eigen recept van zijn vader voor vodka-orange.

"Na de dood van mijn vader heeft mijn moeder haar leven in het teken gesteld van mij gelukkig te maken. Alles heb ik aan haar te danken."

Ondertussen werd de rol van zijn vader overgenomen door zijn oom en peter, die hij liefkozend 'vaderke' noemt.

In de boomhut krijgt Rik voor het eerst de amateurbeelden te zien van de laatste toneelvoorstelling van zijn vader. Een hilarische voorstelling in de ontwenningskliniek. Het roept bij Rik herinneringen op en maakt veel emoties los.

“‘Rikkie, papa komt weldra naar huis’. Het is het enige kaartje van hem dat ik nog heb”.

Heb je nood aan gesprek na het zien van dit programma? Je kan 24/24 en 7/7 gratis en anoniem terecht bij Tele-Onthaal via www.tele-onthaal.be of het nummer 106.

geschreven op 10 november 2020
VRTNU VRTNU VRTNU