Spring naar inhoud

Elise en Paul

Ingrediënten:

Eigen kweek:

  • 2 soorten zuring
  • sjalotjes
  • look
  • aardappel (bloemige)
  • bieslook
  • tijm

Overige:

  • boerenboter
  • karnemelk
  • buikspek met zwoerd

Bereidingswijze:

Zurkelpatatjes:

  • Aardappelen koken.
  • Zuring fijnhakken.
  • Aardappelen en zuring met gesmolten boter door passe vite halen.
  • Peper, zout, nootmuskaat en karnemelk toevoegen.
  • Sjalotjes karameliseren met look.

Buikspek:

  • Pekelen gedurende 48 uur.
  • Nadien vacuüm zuigen en in een warmwaterbad (in kookpot) garen gedurende 6 uur op 55°C of korter.
  • Daarna zwoerd insnijden, met zout bestrooien en in de houtoven garen op 200°C gedurende 1 uur.

OF

  • Volledig garen in de oven als er in die oven een plaats is van niet meer dan 70°C. Minstens gedurende 3 uur garen.
geschreven op 26 oktober 2016
VRTNU VRTNU VRTNU