Spring naar inhoud

Bert en Dirk

Ingrediënten omelet:

  1. Omelet met boschampignons
  • 4 eieren van scharrelkippen, vers geroofd van onder de poep van Dirk's kippetjes, in ruil voor een extra portie graantjes.
  • peper, zout
  • mooie portie bospaddestoelen (cantharellen, girollekes...)
  • boter
  • portie vers geplukte en fijngesneden kruiden en wildplukmateriaal (brandneteltopjes, muur, peterselie, dragon...)

Ingrediënten wildpluksla:

  • basis van radicciosla en jonge spinazie
  • vermengd met wildgeplukte blaadjes van oa. muur, brandneteltopjes, zandkers, duizendblad, weegbree
  • en een allegaartje van eetbare bloemetjes: venkelbloem, bloemen van doorgeschoten mizuna, Oost-Indische kers, borage, bloemetjes/zaadbolletjes van prei enz.

Bereidingswijze omelet:

  • Kluts de eieren en de fijngesneden kruiden flink door elkaar.
  • Voeg peper en zout toe.
  • Verhit een stevige pan en laat de paddestoelen kort en krachtig bakken in een stevige klont 'beste beuter'.
  • Goed afkruiden met peper en zout. Paddestoelen zijn verzot op peper!
  • Voeg daarna de eieren toe.
  • Laat alles bakken zodat de omelet onderaan een kleurtje krijgt en bovenaan nog wat 'vochtig' blijft. Een zekere P. Goossens noemt dit 'baveuse'. Wij zeggen dan 'perfect' :)

Bereidingswijze wildpluksla:

  • Was de slablaadjes en bloemetjes voorzichtig om ze niet teveel te beschadigen.
  • Afkruiden met wat gemalen rode peper en 'fleur de sel'.
  • Besprenkel met wat kwaliteits-olijfolie en fatigueer de sla voorzichtig .
  • Doe de bloemetjes er pas op het laatste bij om ze niet te beschadigen.
  • Versier de sla tenslotte met enkele superbe, verse, wildgeplukte kwaliteits(najaars)vijgen.
  • Serveer met een vinaigrette van venkelazijn, mosterd, Bert's honing van de wei en olijfolie, peper, zout.

Serveer met enkele sneetjes versgebakken zuurdesembrood op basis van biomeel en zwarte woudmeel.

geschreven op 30 november 2016
VRTNU VRTNU VRTNU