Spring naar inhoud

Bert en Dirk

Ingrediënten:

1. Papillottes:

-Vis

-venkelkruid of dille,citroenkruid, lavas, citroen, (eventueel oesterblad en zeekool)

-Olijfolie, peper, zout

-Witte wijn

2. Tsunami van gestoomde groenten:

-Te kiezen uit: Lenteui/stengelui, jonge zomerprei, jonge worteltjes,jonge boontjes,erwtjes, broccoli, koolrabi, bloemkoolroosjes, spitskool, venkel, kerstomaat, jonge courgette…

-Tuinkruiden

-Olijfolie, peper,zout.

3. Jonge krielaardappeltjes

Bereidingswijze:

1. Papillotte:

-Maak met aluminiumfolie (dubbel) pakketjes

-Doe de vis erin en voeg een scheutje olijfolie toe.

-Afkruiden met peper en zout, aanvullen met gewassen en grof gescheurde kruiden , overgieten met een beetje droge witte wijn en citroensap. Afkruiden met wat grof zout.

-Papillottes dicht maken, (niet al te sluitend, zodat alles kan garen in de stoom)

-Garen op de barbecue.

2. Tsunami van gestoomde groenten in de keramische stoompan:

-Was en versnijd alle groenten

-Plaats alle groenten in de keramische stoompan, bestrooi met wat grof zout en peper.

-Neem een kookpan met een diameter die een beetje past bij de diameter van de keramische stoompan. Laat hierin voldoende water koken, plaats daarop de stoompan en zorg dat tussen de aansluiting niet te veel waterdamp kan ontsnappen (afdichten met opgerolde handdoek, of desnoods met klei)

-Laat het water in de kookpan doorkoken op niet al te klein vuur, zodat voldoende stoom in het bovenste deel kan terechtkomen. Via de 'stoomtrechter' in de bodem en het deksel van de keramische pot komt de hete stoom in de keramische stoompan waardoor de groenten zachtjes garen.

3. Gebakken jonge krielaardappeltjes:

-Aardappeltjes wassen, voorkoken in de schil, pellen

Je kan de aardappeltjes toevoegen aan de papillotte of bakken in de pan in boter. Afkruiden met peper en grof zout, afwerken met fijngesneden peterselie

Papillotte, aardappeltjes en gestoomde groenten samen opdienen, vergezeld van enkele potjes met verse tuinkruiden, grof zout, citroen.

geschreven op 04 oktober 2016
VRTNU VRTNU VRTNU