Spring naar inhoud

Paulien en Glenn

Ingrediënten:

  • Noordzeevis
  • Witte wijn
  • Sjalot
  • Maizena
  • Room
  • Wortel
  • Prei
  • Selder
  • Courgette
  • Venkel
  • Aardappelen
  • Peterselie
  • Kervel

Visfumet

  • 4 visgraten
  • 3 stengels bleekselder
  • Takje tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 3 teentjes look
  • 10 bolletjes peper
  • 1 citroen
  • 8 stengels peterselie
  • 5 dl witte wijn
  • 2 l water
  • 1 snuifje zout

Bereidingswijze:

  1. Snij de vis in gelijke stukken.
  2. Leg de vis in een ovenschaal , kruid met peper en zout en overgiet met de visbouillon en witte wijn
  3. Na 10 minuten haal je het eruit en giet het pocheervocht door een fijne zeef
  4. Stoof de sjalot in de boter en voeg het pocheervocht toe en laat inkoken. Room toevoegen op het einde.
  5. Snij de rest van de groenten in fijne slierten, kook zacht en voeg toe bij de saus.
  6. Maak een pureetje van de aardappelen en meng er de peterselie en kervel onder
  7. Schik de puree op een bord en leg er de vis op, overgoten met de saus en groentjes.

Visfumet

  1. Ui en selder aanstoven in een beetje boter.
  2. Doe er de visgraten bij en laat ze ook even meestoven.
  3. Blussen met de witte wijn.
  4. Voeg het koude water toe en breng aan de kook.
  5. Doe er de peperbolletjes, de tijm, de laurier en de peterseliestengels bij.
  6. Citroen en look toevoegen.
  7. Breng aan de kook op een zacht vuurtje en laat dan een half uur trekken.
  8. Zeven en klaar!
geschreven op 04 oktober 2016
VRTNU VRTNU VRTNU