Elise en Paul

Ingrediënten taart en brood:
TUIN GROENTEN:
- venkel
- rabarber
- aardbei
TUIN KRUIDEN:
- look
- peterselie
- lente-ui
- bieslook
- citroentijm
- citroenverbena
- rozemarijn
Overige:
- gebakken taartdeeg
- ongebakken taartdeeg voor topping
- ei
- extra aardbeien
- vanillepeul
- mascarpone
- room
- bloemsuiker
- lichtbruine suiker
- bruine suiker
- pistache gemalen
- boter
- blauwekaasboter
- pistachenoten
- peper
- zout
- gember
- appelsien
Materiaal:
- deegrol
- bakvormen met deeg erin
- mandjes
- handdoeken
- keukenpapier
- raspje
Bereidingswijze:
Voorbereiding
Brood:
- Voordeeg maken met zuurdesem, bloem, water.
- 3 uur rusten.
- Deeg maken met voordeeg, bloem, water
- 30 minuten rust.
- Mengen met zout.
- Elke 30 minuten vouwen gedurende 3-4 uur.
- Daarna in de ijskast zetten.
Taartdeeg:
- Bereiden met boter, bloem, appelsienrasp, koud water, lichtbruine basterdsuiker, citroentijm.
- Laten opstijven in ijskast.
- Blind bakken op 200°C gedurende 15 minuten.
Blauwe kaasboter:
- Blauwe kaas mengen met gezouten boter, peterselie, peper.
- Op rolletjes rollen.
Pistachenoten:
- Malen.
Moment zelf:
Brood:
- Venkel in stukjes bakken met honing, peper en zout.
- Laten uitlekken op keukenpapier.
- Deeg mengen met venkel, walnoten, rozijntjes, tijm, rozemarijn.
- Nog keer vouwen.
- 30 minuten wachten.
- Deeg voorvormen (preshapen) en op houten plank leggen.
- 30 minuten -1 uur rust.
- Deeg vormen (shapen), bebloemen en in mandjes met handdoek leggen.
- 3-4u rijzen! (In ons geval in de serre.)
- Bakken.
Taart:
- Rabarber en aardbei snijden (400 g rabarber, 600 g aardbei).
- Hierbij 300 g bruine suiker, 2 koffielepels verse geraspte gember, 2 eetlepels maismeel, appelsiensap.
- Mengen.
- Pistachefrangipane maken: 250 gpistache mengen met 150 g lichtbruine suiker, 150 g boter, 2 ei, 2 eetlepels bloem. Mengen.
- Deeg uitrollen. Reepjes van snijden. Blaadjes van snijden.
- Ei loskloppen.
- Taart besmeren met frangipane. Hierop het fruit. Hierop de reepjes. En wat blaadjes. Ei erop.
- 35 -40 minuten bakken in oven van 200°C.
Maken tijdens het rijzen van het deeg van het brood.
Mascarponeroom maken
- Room opkloppen.
- Mascarpone loskloppen.
- Mengen met vanille, bloemsuiker.
- Fris wegzetten.
geschreven op 17 november 2016