Spring naar inhoud

Elise en Paul

Ingrediënten taart en brood:

TUIN GROENTEN:

  • venkel
  • rabarber
  • aardbei

TUIN KRUIDEN:

  • look
  • peterselie
  • lente-ui
  • bieslook
  • citroentijm
  • citroenverbena
  • rozemarijn

Overige:

  • gebakken taartdeeg
  • ongebakken taartdeeg voor topping
  • ei
  • extra aardbeien
  • vanillepeul
  • mascarpone
  • room
  • bloemsuiker
  • lichtbruine suiker
  • bruine suiker
  • pistache gemalen
  • boter
  • blauwekaasboter
  • pistachenoten
  • peper
  • zout
  • gember
  • appelsien

Materiaal:

  • deegrol
  • bakvormen met deeg erin
  • mandjes
  • handdoeken
  • keukenpapier
  • raspje

Bereidingswijze:

Voorbereiding

Brood:

  • Voordeeg maken met zuurdesem, bloem, water.
  • 3 uur rusten.
  • Deeg maken met voordeeg, bloem, water
  • 30 minuten rust.
  • Mengen met zout.
  • Elke 30 minuten vouwen gedurende 3-4 uur.
  • Daarna in de ijskast zetten.

Taartdeeg:

  • Bereiden met boter, bloem, appelsienrasp, koud water, lichtbruine basterdsuiker, citroentijm.
  • Laten opstijven in ijskast.
  • Blind bakken op 200°C gedurende 15 minuten.

Blauwe kaasboter:

  • Blauwe kaas mengen met gezouten boter, peterselie, peper.
  • Op rolletjes rollen.

Pistachenoten:

  • Malen.

Moment zelf:

Brood:

  • Venkel in stukjes bakken met honing, peper en zout.
  • Laten uitlekken op keukenpapier.
  • Deeg mengen met venkel, walnoten, rozijntjes, tijm, rozemarijn.
  • Nog keer vouwen.
  • 30 minuten wachten.
  • Deeg voorvormen (preshapen) en op houten plank leggen.
  • 30 minuten -1 uur rust.
  • Deeg vormen (shapen), bebloemen en in mandjes met handdoek leggen.
  • 3-4u rijzen! (In ons geval in de serre.)
  • Bakken.

Taart:

  • Rabarber en aardbei snijden (400 g rabarber, 600 g aardbei).
  • Hierbij 300 g bruine suiker, 2 koffielepels verse geraspte gember, 2 eetlepels maismeel, appelsiensap.
  • Mengen.
  • Pistachefrangipane maken: 250 gpistache mengen met 150 g lichtbruine suiker, 150 g boter, 2 ei, 2 eetlepels bloem. Mengen.
  • Deeg uitrollen. Reepjes van snijden. Blaadjes van snijden.
  • Ei loskloppen.
  • Taart besmeren met frangipane. Hierop het fruit. Hierop de reepjes. En wat blaadjes. Ei erop.
  • 35 -40 minuten bakken in oven van 200°C.
    Maken tijdens het rijzen van het deeg van het brood.

Mascarponeroom maken

  • Room opkloppen.
  • Mascarpone loskloppen.
  • Mengen met vanille, bloemsuiker.
  • Fris wegzetten.
geschreven op 17 november 2016
VRTNU VRTNU VRTNU