Spring naar inhoud

Bert en Dirk

Ingrediënten:

  • Pizzadeeg
  • Tomaten
  • Spinazieblaadjes
  • Geitenkaas
  • Pesto van rode biet en okkernoot
  • Kerstomaatjes
  • Basilicum
  • Mozzarella
  • Pesto van basilicum en pijnboompitten
  • Ui
  • Warmoes
  • Gorgonzola
  • Pesto van boerenkool en geroosterde pistachenoot
  • Paprika
  • Fetakaas
  • Pesto van tomaat en geroosterde zonnebloempitten
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  • Maak passata van eigen tomaten en zout, die je lang laat garen op een klein vuurtje
  • Pesto's: maal de ingrediënten met de hand fijn in de vijzel en leng ze aan met olijfolie, look, kruiden...
  • Stoof de spinazieblaadjes en kruid ze met peper en zout
  • Stoof ui en warmoes aan en kruid met peper en zout
  • Rooster de paprikareepjes
  • Bestrijk het pizzadeeg met passata
  • 'Verdeel' de pizza in vier helften en beleg met:
  1. Spinazieblaadjes/ geitenkaas / pesto van rode biet met okkernoot
  2. Kerstomaat, basilicum/ mozzarella/ pesto van basilicum met pijnboompitten
  3. Ui en warmoes/ Gorgonzola/ pesto van boerenkool en geroosterde pistachenoot
  4. Geroosterde paprikareepjes,/ Fetakaas/ pesto van tomaat en geroosterde zonnebloempitten
geschreven op 19 oktober 2016
VRTNU VRTNU VRTNU