Bert en Dirk

Ingrediënten:
- Pizzadeeg
- Tomaten
- Spinazieblaadjes
- Geitenkaas
- Pesto van rode biet en okkernoot
- Kerstomaatjes
- Basilicum
- Mozzarella
- Pesto van basilicum en pijnboompitten
- Ui
- Warmoes
- Gorgonzola
- Pesto van boerenkool en geroosterde pistachenoot
- Paprika
- Fetakaas
- Pesto van tomaat en geroosterde zonnebloempitten
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Maak passata van eigen tomaten en zout, die je lang laat garen op een klein vuurtje
- Pesto's: maal de ingrediënten met de hand fijn in de vijzel en leng ze aan met olijfolie, look, kruiden...
- Stoof de spinazieblaadjes en kruid ze met peper en zout
- Stoof ui en warmoes aan en kruid met peper en zout
- Rooster de paprikareepjes
- Bestrijk het pizzadeeg met passata
- 'Verdeel' de pizza in vier helften en beleg met:
- Spinazieblaadjes/ geitenkaas / pesto van rode biet met okkernoot
- Kerstomaat, basilicum/ mozzarella/ pesto van basilicum met pijnboompitten
- Ui en warmoes/ Gorgonzola/ pesto van boerenkool en geroosterde pistachenoot
- Geroosterde paprikareepjes,/ Fetakaas/ pesto van tomaat en geroosterde zonnebloempitten
geschreven op 19 oktober 2016