Spring naar inhoud

Lut en Lieve

Ingrediënten:

DEEG

  • 1 theeglas olijfolie
  • 1 waterglas turkse yuhurt
  • 1 waterglas water
  • 1 koffielepel zout
  • 2 koffielepel droge gist
  • ong 550gr bloem

SPINAZIE

  • 600gr spinazie
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • Olijfolie
  • Snuifje zout en zwarte peper

RUNDSGEHAKT

  • Gehakt
  • Zoete biber
  • Peper en zout
  • Fajitakruiden
  • Olijfolie
  • Tomatensalsa

CHAMPIGNONS

  • Bakje champignons
  • Citroen
  • Teentje look
  • Boter
  • Oregano

TOMATENSALSA

  • 10 grote tomaten
  • Zoete paprika
  • Pikante peper
  • Ui
  • sjalot
  • Look
  • Basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout

VERSCHILLENDE SOORTEN PAPRIKA EN PEPER

  • Paprika en peper, fijn geschaafd
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie

VERSE AJUIN

  • Fijne schijfjes ajuin (rode en witte)

OLIJFJES IN SCHIJFJES

MOZZARELLA IN BLOKJES EN GESCHAAFD

FETAKAAS

BIJHORENDE SALADE

  • Tomaat
  • Salade
  • Ui
  • Komkommer
  • Lente-ui

Bereidingswijze:

DEEG

  • Alles samen in plastiek mengkom met deksel
  • Beetje bij beetje bloem toevoegen
  • Kom afsluiten en deeg er 1 uur en 40 minuten in laten rijzen

SPINAZIE

  • Spinazie wassen en drogen met de slazwierder
  • Ui fijn snijden en aanstoven
  • Grof gesneden spinazie toevoegen
  • Peper en zout opstrooien
  • Laten uitlekken

RUNDSGEHAKT

  • Gehakt losbakken in boter (zorg voor kleine stukjes vlees)
  • Goed afkruiden
  • Tomatensalsa toevoegen en goed laten bakken
  • Gehakt laten uitlekken

CHAMPIGNONS

  • Geperste look stoven
  • Gesneden champignons toevoegen en besprenkelen met citroen
  • Afkruiden met peper, zout en oregano
  • Laten uitlekken

TOMATENSALSA

  • Tomaten ontvellen en ontpitten
  • Stoven in olijfolie
  • Ingredienten toevoegen en zeker 1 uur laten pruttelen
  • Zeven en laten indikken tot een dunne puree

VERSCHILLENDE SOORTEN PAPRIKA EN PEPER

  • Schijfjes lichtjes aanbakken in olijfolie
  • Kruiden
  • Laten uitlekken
  1. Alle ingrediënten klaarzetten: saus, gehakt, champignons, paprika, spinazie, ui, kaas en olijfjes, fetakaas verkruimeld
  2. Als het deeg gerezen is balletjes draaien in de grootte die je wenst. Nog 5 min laten rusten met plastiek over.
  3. Balletje deeg uitrekken tot de gewenste grootte en in de vorm van een boot. De opstaande randen opvullen met fetakaas en goed aandrukken.
  4. Het deeg voorzichtig in de oven leggen en even voorbakken, boven-en onderkant ongeveer 5 min.
  5. Uithalen en opvullen:
  • salsa
  • daarbovenop vlees
  • toefjes spinazie
  • blokjes mozzarella (weinig)
  • gestoofde champignons en gestoofde papika, olijfjes en rauwe uiringen
  • daarboven geraspte mozzarella en een klein beetje hot pepper
  • op de randjes oregano strooien
  • besprenkelen met Marokkaanse olijfolie en 10 min afbakken
  1. Ondertussen de salade aanmaken en bestrooien met zout, besprenkelen met olijfolie en citroen.
geschreven op 19 oktober 2016
VRTNU VRTNU VRTNU