Spring naar inhoud

Bart en Bart

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de passata

  • 2 kg tomaten (liefst prunella soort)
  • 2 à 3 wortelen
  • Tijm
  • Laurier
  • Look
  • 1 ui

Afwerking (topping)

  • Pikante salami (schijfje of 10/pers)
  • Gezouten ansjovis
  • Kappertjes
  • Radicchio (die we even aangrillen op bbq)
  • Buffelmozzarella, 2 bolletjes
  • Basilicum
  • Parmezaan, fijn geraspt

Deeg kan je klaar in de supermarkt kopen. Vers maken is natuurlijk altijd beter ;)

Bereidingswijze:

Bereiding Passata:

  • Snij de tomaten in stukken
  • Schil de ui en versnipper
  • Schil de wortel en snij in grove stukken
  • Smelt een beetje boter met olijfolie
  • Doe de ui en wortel in de pot en laat stoven met de look en andere kruiden
  • Voeg de tomaten toe en laat goed sudderen
  • Na een tijdje -als we een mooie massa hebben- roeren we deze door een passe-vite
  • Koel de passata in de frigo

Pizza:

  • Doe met een lepel de passata in het midden van het uitgerolde deeg laat een goeie 2 cm rand blank
  • Trek de buffelmozzarella in stukjes en verdeel over het rode gedeelte
  • Leg al de andere toppings erop , buiten de radicchio
  • Strooi de Parmezaanse kaas erover
  • Bak af in de oven (Tijd hangt af van deeg, grootte, dikte enz.)
  • Werk af met radicchio en eventueel wat pikante olie
geschreven op 19 oktober 2016
VRTNU VRTNU VRTNU