Bart en Bart

Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de passata
- 2 kg tomaten (liefst prunella soort)
- 2 à 3 wortelen
- Tijm
- Laurier
- Look
- 1 ui
Afwerking (topping)
- Pikante salami (schijfje of 10/pers)
- Gezouten ansjovis
- Kappertjes
- Radicchio (die we even aangrillen op bbq)
- Buffelmozzarella, 2 bolletjes
- Basilicum
- Parmezaan, fijn geraspt
Deeg kan je klaar in de supermarkt kopen. Vers maken is natuurlijk altijd beter ;)
Bereidingswijze:
Bereiding Passata:
- Snij de tomaten in stukken
- Schil de ui en versnipper
- Schil de wortel en snij in grove stukken
- Smelt een beetje boter met olijfolie
- Doe de ui en wortel in de pot en laat stoven met de look en andere kruiden
- Voeg de tomaten toe en laat goed sudderen
- Na een tijdje -als we een mooie massa hebben- roeren we deze door een passe-vite
- Koel de passata in de frigo
Pizza:
- Doe met een lepel de passata in het midden van het uitgerolde deeg laat een goeie 2 cm rand blank
- Trek de buffelmozzarella in stukjes en verdeel over het rode gedeelte
- Leg al de andere toppings erop , buiten de radicchio
- Strooi de Parmezaanse kaas erover
- Bak af in de oven (Tijd hangt af van deeg, grootte, dikte enz.)
- Werk af met radicchio en eventueel wat pikante olie
geschreven op 19 oktober 2016