Spring naar inhoud

Het goeie leven

Maandag-dinsdag-vrijdag 15.15 uur

Elise en Paul

Ingrediënten:

Eigen kweek:

  • diverse verse vleestomaten
  • 2 soorten zoete uien
  • hete pepers
  • rucola
  • 2 soorten paprika’s
  • look
  • koriander
  • munt
  • bieslook
  • citroentijm
  • oregano

Overige:

  • pizzadeeg: harde tarwebloem, olijfolie, water, gist, zout
  • schapenyoghurt
  • olijfolie
  • zachte schapenkaas
  • buffelmozzarella
  • ei
  • broodkruim
  • kaneel
  • karwij
  • korianderpoeder
  • komijnpoeder
  • ansjovis
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Pizzadeeg bereiden en laten rijzen.

  2. Tomatensaus maken.

  • ui, look en oregano stoven in olijfolie
  • verse tomaten (gepeld en ontpit) toevoegen
  • 30 minuten stoven
  1. Harissa: verse pepers, look, olijfolie, korianderpoeder, komijnpoeder, karwijzaad, zout.

  2. Paprika’s grillen in het vuur. Ontvellen. In reepjes snijden.

  3. Bolletjes maken van lamsgehakt, ei, broodkruim, korianderpoeder, kaneel, komijn, peper en zout.

  4. Kruidenyoghurt: Schapenyoghurt, koriander, munt, bieslook, peper en ansjovis.

BEREIDINGSTIJD: Deeg pizza maken en rijzen: 3u / Tomatensaus, harissa, paprika’s grillen, ui bakken: 1u30

geschreven op 19 oktober 2016
VRTNU VRTNU VRTNU