Spring naar inhoud

Het goeie leven

Maandag-dinsdag-vrijdag 15.15 uur

Peter en Tine

Gevulde kiprollade met tuinkruiden en gesautteerde lentegroentjes

Bereidingstijd: 3 uur

Ingrediënten:

  • Aardappeltjes
  • Worteltjes
  • Radijsjes
  • Erwtjes
  • Spinazie
  • Raapjes
  • Jonge slablaadjes
  • Peultjes
  • Celtuce
  • Kip
  • Knoflook
  • Citroenschil
  • Roomkaas
  • Diverse tuinkruiden aangevuld met kruiden uit het wild

Bereidingswijze:

  1. Kip uitbenen en openleggen
  2. Tuinkruiden en andere kruiden fijn hakken en met knoflook, citroenzeste, p&z mengen met de roomkaas
  3. Kip bestrijken met de roomkaas en opbinden met keukengaren
  4. Rollade aanbakken...eens gaar aanbaksels blussen met groentenbouillon en de saus indikken met aardappelzetmeel.
  5. De groentjes aanbakken tot ze beetgaar zijn en dresseren op de mix van spinazie – en jonge slablaadjes.

Info vuren:

Eigen tandoori oven voor kip, 45 minuten. Hete plaat voor groentjes, 30 min voor opdienen.

geschreven op 27 september 2016
VRTNU VRTNU VRTNU