Spring naar inhoud

Peter en Tine

Peter en Tine leerden elkaar kennen via een wildplukgroep op Facebook.

Peter weet alles over paddenstoelen, Tine is een krak in wilde kruiden. Allebei kregen ze hun passie met de paplepel mee van hun beide grootvaders. Elke dag plukken ze gratis lekkernijen uit de natuur, en de verwondering heeft hen de voorbije jaren gesterkt om zo zelfvoorzienend mogelijk door het leven te gaan.

Toen we nog niet samen waren, voelden we ons allebei altijd de buitenbeentjes en ‘de rare van den hoop’. Sinds we elkaar hebben gevonden, is dat helemaal anders. Bij elkaar zijn we heel normaal, want we hebben voor 98 % dezelfde interesses.

Als gediplomeerd kok én slager kweekt Peter al jaren konijnen om te slachten en te bereiden.Tine werkt als horlogemaakster. Het precisiewerk en de tikkende klok in de besloten ruimte van haar atelier, wisselt ze graag af met de kweek van groenten in de weidse open lucht, op het trage ritme van de seizoenen.

geschreven op 19 september 2016

De elfde -en laatste- aflevering

Pompoen & hutsepot
play
Het goeie leven

Moestuintips voor de beste pompoenen

Pompoenen zijn makkelijk te kweken, gezond én lekker! Vraag je je af hoe je eraan moet beginnen? Bekijk dan snel onze moestuintips!
play
Het goeie leven

Wim en Peter berekenen het gewicht van de varkens

Wanneer Wim en Peter het gewicht van de varkens proberen berekenen, lijkt dat toch niet zo vlot te gaan als gehoopt. Een hilarische situatie is het gevolg.
Het goeie leven

Tips en weetjes over pompoenen

Pompoenen zijn de dikbuiken van de moestuin én de ideale wintergroenten. Ze bevatten weinig kcal en veel bètacaroteen en vitamine A.
play
Het goeie leven

De pompoen, een conservenblik uit de natuur

De natuur gaat langzaam aan in rustmodus en Het goeie leven ook. Maar eerst moeten de pompoenen nog uit de moestuin gehaald worden.
play
Het goeie leven

Afscheid van Het goeie leven

Op de laatste dag nemen de duo's afscheid van elkaar en klinken ze op het goeie leven. Elise zorgt voor de verrassing van de avond en heeft heuglijk nieuws!
play
Het goeie leven

Een dekentje voor de winter

De herfst laat zich voelen op de weide. Vooraleer de tuin in een diepe winterslaap wegzakt, dekt Wim de moestuin met een dekentje van bladeren toe.
play
Het goeie leven

De grootste fans van kolen?

Spruitjes zijn heerlijke winterkost en in de zomer is er heerlijke broccoli en bloemkool. Maar ook het koolwitje is er verzot op. Wim vertelt je er alles over.
play
Het goeie leven

De riek voor strafste pompoenkwekers

Wie verdient de riek voor de beste pompoenkweker? Welk duo heeft de grootste, kleinste , langste, smakelijkste en mooiste pompoenen?
VRTNU VRTNU VRTNU