Spring naar inhoud

Lut en Lieve

Ingrediënten:

Uit onzen hof

  • ui
  • Sjalot
  • Lavas
  • Selderij
  • Peterselie
  • Knoflook
  • Fijne bieslook
  • Frietaardappelen

Andere ingrediënten

  • Mosselen
  • Yughurt
  • Eieren
  • Olie
  • Mosterd
  • Peper
  • Zout
  • Soorten kruiden
  • Azijn
  • Ossevet

Bereidingswijze:

POMMES PONT NEUF

  • Schil en was 12 aardappelen
  • Snij ze in gelijke balkjes van 1cm
  • Dompel de balkjes 3 min. in kokend gezouten water
  • Onmiddellijk afgieten en afkoelen op ijs gedurende min.15 min
  • Ossewit opwarmen tot 150° en de frieten 8 min. Pocheren
  • Terug afkoelen voor min 15 min
  • Ossewit opwarmen naar 170° en de frieten bakken gedurende 5 min.

MAYONAISE

  • 1 eierdooier
  • 1 lepel mosterd
  • Arachideolie
  • Goed peper en zout
  • Citroen

TARTAARSAUS

  • Neem 1 deel yughurt op 2 delen mayonaise
  • Mengen met peper en zout
  • Pers een half teentje look en een klein stukje ui
  • Snij bieslook superfijn
  • Goed mengen en afkruiden

GROENTEN

  • Snij de ajuinen 6 in ringen
  • Snij de selder in stukjes
  • Hak de peterselie grof
  • Ajuin, selder en peterselie fijn snijden en apart houden

MOSSELEN

  • Mosselen controleren en spoelen
  • Wanner de eerste pommes pont neuf voor de 2° keer gebakken worden leg je eerst een laag uiringen in de slede met daarbovenop de mosselen, gemalen witte peper op de mosselen strooien en een weinig zout
  • Fijner gesneden groenten bovenop de mosselen leggen
  • Afdekken met aluminiumfolie
  • Wanneer de eerste pont pomme neufs uit het vet komen de slede met mosselen op het vuur zetten, zorg ervoor dat ze waterpas staan.
  • Na 5 min zijn de mosselen klaar

OPDIENEN

  • Mosselen uitscheppen in gamellen
  • Pont pomme neuf stapelen op een toren of bergje
  • Vlagje erop
  • Sausjes in kommetjes

Bereidingsduur: 1u30

geschreven op 12 oktober 2016
VRTNU VRTNU VRTNU