Lut en Lieve

Ingrediënten:
Uit onzen hof
- ui
- Sjalot
- Lavas
- Selderij
- Peterselie
- Knoflook
- Fijne bieslook
- Frietaardappelen
Andere ingrediënten
- Mosselen
- Yughurt
- Eieren
- Olie
- Mosterd
- Peper
- Zout
- Soorten kruiden
- Azijn
- Ossevet
Bereidingswijze:
POMMES PONT NEUF
- Schil en was 12 aardappelen
- Snij ze in gelijke balkjes van 1cm
- Dompel de balkjes 3 min. in kokend gezouten water
- Onmiddellijk afgieten en afkoelen op ijs gedurende min.15 min
- Ossewit opwarmen tot 150° en de frieten 8 min. Pocheren
- Terug afkoelen voor min 15 min
- Ossewit opwarmen naar 170° en de frieten bakken gedurende 5 min.
MAYONAISE
- 1 eierdooier
- 1 lepel mosterd
- Arachideolie
- Goed peper en zout
- Citroen
TARTAARSAUS
- Neem 1 deel yughurt op 2 delen mayonaise
- Mengen met peper en zout
- Pers een half teentje look en een klein stukje ui
- Snij bieslook superfijn
- Goed mengen en afkruiden
GROENTEN
- Snij de ajuinen 6 in ringen
- Snij de selder in stukjes
- Hak de peterselie grof
- Ajuin, selder en peterselie fijn snijden en apart houden
MOSSELEN
- Mosselen controleren en spoelen
- Wanner de eerste pommes pont neuf voor de 2° keer gebakken worden leg je eerst een laag uiringen in de slede met daarbovenop de mosselen, gemalen witte peper op de mosselen strooien en een weinig zout
- Fijner gesneden groenten bovenop de mosselen leggen
- Afdekken met aluminiumfolie
- Wanneer de eerste pont pomme neufs uit het vet komen de slede met mosselen op het vuur zetten, zorg ervoor dat ze waterpas staan.
- Na 5 min zijn de mosselen klaar
OPDIENEN
- Mosselen uitscheppen in gamellen
- Pont pomme neuf stapelen op een toren of bergje
- Vlagje erop
- Sausjes in kommetjes
Bereidingsduur: 1u30
geschreven op 12 oktober 2016