Spring naar inhoud

Elise en Paul

Het goeie leven

Mosselen met pastis en pastinaakfrietjes

Ingrediënten:

Eigen kweek:

  • selder
  • venkel
  • look
  • ui
  • pastinaak
  • peterseliewortel
  • aardappelen
  • peterselie
  • dille

Overige:

  • parmezaanse kaas
  • pastis
  • witte wijn
  • boerenboter
  • arachideolie
  • 2 eieren
  • azijn
  • citroensap
  • peper en zout
  • gerookt paprikapoeder
  • frituurolie

Bereidingswijze:

De mosselen:

  1. Pastisboter: boter mengen met geplette look, scheutje pastis.
  2. Selder, venkel en ui stoven, laag mosselen erboven, peper en zout, klontjes pastis-boter, opnieuw mosselen, peper en zout en klontjes pastisboter. Scheut witte wijn, opschudden.
  3. Aardappel en groentenfrietjes: Snijden, dubbel frituren en snel mengen met gemalen Parmezaan
  4. Dip: look, dille, gerookt paprikapoeder en verse mayonaise

BEREIDINGSTIJD: Groenten en kruiden kuisen en snijden: 1u, effectieve bereiding: 1u

geschreven op 12 oktober 2016
VRTNU VRTNU VRTNU