Spring naar inhoud

Lut en Lieve

Ingrediënten:

  • 6 grote aardappelen

  • 3 middelmatige grote, gele courgettes

  • 50 gr of 2 handen vol spinazie

  • Handje postelein

  • Zuring, 2 handen vol

  • 4 mooi kleine blaadjes bloedzuring

  • Palingkruid (eventueel uit zakje)

  • Sjalot

  • Handjevol Waterkers

  • Salietakje

  • Laurierblad

  • Thijmtakje

  • Knoflook

  • Bouillon

  • Basilicum 1 hand

  • Dragon 1 hand

  • Koriander 3 takjes

  • 1 hand muntkervel

  • 2 handen peterselie

  • Wortel

  • Prei

  • Lenteui

  • Peper

  • Zout

  • Vis

  • Visafval

  • Garnalen

  • Boter

  • Room

  • Citroen

  • Brood

  • Ganzevet

  • Marokkaanse lijfolie

  • Ijs

  • Bloem

  • Bicarbonaat

Bereidingswijze:

VISBOUILLON

  • Visafval afbakken
  • Sjalot en ui toevoegen
  • Blussen met witte wijn 2 glazen
  • Kruidenbuiltje, peper en zout, wortel en prei toevoegen en laten sudderen, ong 1u
  • Bouillon zeven en apart houden

GROENTEN EN BROOD

Aardappelen, courgettes en het brood snijden

VIS

  • Vis controleren op overgebleven graten
  • Vis indien nodig roken:
  1. Braadslede afdekken met aluminiumfolie
  2. Houtsnippers
  3. Rooster met bakpapier met gaatjes en de vis
  4. Enkele minuten roken

GROENE SAUS

  • Groenten en kruiden wassen, beetje groenten apart houden
  • Basilicum, munt en zurkel apart houden en fijn malen
  • Andere groenten en kruiden kort blancheren met een koffielepel bicarbonaat, onmiddellijk afkoelen met ijswater en laten uitlekken op keukenpapier
  • Groenten kruiden fijn snijden
  • Bouillon indikken met boterbloem
  • Gekookte kruidenmengeling toevoegen
  • Rauwe mengeling toevoegen !PAS OP NIET MEER KOKEN!
  • Citroensap toevoegen en afkruiden

SAUS AFWERKEN

BROOD EN GROENTEN AANBAKKEN OP DE HETE PLAAT

  • Brood in boter
  • Aardappelen in ganzenvet
  • Courgettereepjes in Marokkaanse olijfolie

APARTGEHOUDEN GROENTEN

Groenten en kruiden besprenkelen met olijfolie beetje zout en citroensap

VIS BAKKEN OP HETE PLAAT

Kort aanbakken en afkruiden

BORD SAMENSTELLEN

  • Saus op de bodem
  • Groentjes opeengestapeld op de saus
  • Daarbovenop het stukje vis
  • Reepje brood op het bord leggen
  • Afwerken met met groentenslaatje en schijfje citroen
geschreven op 04 oktober 2016
VRTNU VRTNU VRTNU