Spring naar inhoud

Lut en Lieve

Zussen Lut en Lieve dragen familie hoog in het vaandel.

Ze eren hun ouders en leven voor hun kinderen en kleinkinderen. En hun liefde voor traditie trekken ze door naar de moestuin en de keuken. Zondag is altijd een beetje een feest bij de ‘Keuninkskes’, want dan eten ze met heel de bende wat de moestuin schaft.

We zijn met vijf zussen thuis, vijf bakkersdochters. Het was bij ons thuis een ‘kiekenkot’ met een heel warm nest. We zijn nog altijd 10 handen op één buik.

Lut is de zorgende moederkloek die onvermoeibaar de kar trekt, Lieve is de creatieve ‘prutser’ en de geboren optimist. Lieve is zot van alles wat de natuur voortbrengt. Niet in het minst van koeienvlaaien en paardendrollen. Alle soorten ‘stront’ verzamelt ze in al hun geuren en kleuren.

geschreven op 17 augustus 2016

De elfde -en laatste- aflevering

Pompoen & hutsepot
play
Het goeie leven

Moestuintips voor de beste pompoenen

Pompoenen zijn makkelijk te kweken, gezond én lekker! Vraag je je af hoe je eraan moet beginnen? Bekijk dan snel onze moestuintips!
play
Het goeie leven

Wim en Peter berekenen het gewicht van de varkens

Wanneer Wim en Peter het gewicht van de varkens proberen berekenen, lijkt dat toch niet zo vlot te gaan als gehoopt. Een hilarische situatie is het gevolg.
Het goeie leven

Tips en weetjes over pompoenen

Pompoenen zijn de dikbuiken van de moestuin én de ideale wintergroenten. Ze bevatten weinig kcal en veel bètacaroteen en vitamine A.
play
Het goeie leven

De pompoen, een conservenblik uit de natuur

De natuur gaat langzaam aan in rustmodus en Het goeie leven ook. Maar eerst moeten de pompoenen nog uit de moestuin gehaald worden.
play
Het goeie leven

Afscheid van Het goeie leven

Op de laatste dag nemen de duo's afscheid van elkaar en klinken ze op het goeie leven. Elise zorgt voor de verrassing van de avond en heeft heuglijk nieuws!
play
Het goeie leven

Een dekentje voor de winter

De herfst laat zich voelen op de weide. Vooraleer de tuin in een diepe winterslaap wegzakt, dekt Wim de moestuin met een dekentje van bladeren toe.
play
Het goeie leven

De grootste fans van kolen?

Spruitjes zijn heerlijke winterkost en in de zomer is er heerlijke broccoli en bloemkool. Maar ook het koolwitje is er verzot op. Wim vertelt je er alles over.
play
Het goeie leven

De riek voor strafste pompoenkwekers

Wie verdient de riek voor de beste pompoenkweker? Welk duo heeft de grootste, kleinste , langste, smakelijkste en mooiste pompoenen?
VRTNU VRTNU VRTNU