Spring naar inhoud

Bert en Dirk

Ingrediënten:

  • Stukken kalfsschenkel
  • Boter en olie
  • Bloem
  • Peper en zout, currypoeder, gerookt paprikapoeder
  • Stoofselder
  • Wortelen
  • Ui of sjalot
  • Paprika
  • Rode peper
  • Tomaten
  • Courgette
  • Pompoen
  • Witte bonen
  • Eventueel kikkererwten of wat linzen
  • Witte wijn
  • Bouillon/kruidentuiltje (rozemarijn,tijm,laurier)
  • Couscous /boter /water /zout/ olie

Bereidingswijze:

  • Wentel de schenkels in wat bloem, kruid ze met peper en zout en bak ze in een grote bakpan met boter en olie.

  • Hou de gebraden schenkelstukken opzij.

  • Stoof in de braadpan de fijngesneden sjalot of ui samen met fijngesneden look, wortel en stoofselder en bak even op met currypoeder, gerookt paprikapoeder en wat tomatenconcentraat.

  • Deglaceer met de witte wijn.

  • Plaats de schenkelstukken terug en voeg bouillon toe tot alles net onderstaat.

  • Laat verder garen in de oven op +/- 170 à 180° of laat zachtjes pruttelen op laag vuurtje.

  • Voeg later paprika, rode peper, witte bonen, gepelde tomaten, courgette, pompoen en kikkererwten en/of linzen toe (naargelang de gaartijden).

  • Laat alles verder garen en kruid af met peper en zout indien nodig.

  • Afwerken met wat verse koriander.

  • Doe kokend water bij de couscous en laat een paar minuten zwellen.

  • Maak daarna de couscous los door klontjes boter en wat olijfolie toe te voegen.

geschreven op 26 oktober 2016
VRTNU VRTNU VRTNU