Bert en Dirk

Ingrediënten:
- Stukken kalfsschenkel
- Boter en olie
- Bloem
- Peper en zout, currypoeder, gerookt paprikapoeder
- Stoofselder
- Wortelen
- Ui of sjalot
- Paprika
- Rode peper
- Tomaten
- Courgette
- Pompoen
- Witte bonen
- Eventueel kikkererwten of wat linzen
- Witte wijn
- Bouillon/kruidentuiltje (rozemarijn,tijm,laurier)
- Couscous /boter /water /zout/ olie
Bereidingswijze:
-
Wentel de schenkels in wat bloem, kruid ze met peper en zout en bak ze in een grote bakpan met boter en olie.
-
Hou de gebraden schenkelstukken opzij.
-
Stoof in de braadpan de fijngesneden sjalot of ui samen met fijngesneden look, wortel en stoofselder en bak even op met currypoeder, gerookt paprikapoeder en wat tomatenconcentraat.
-
Deglaceer met de witte wijn.
-
Plaats de schenkelstukken terug en voeg bouillon toe tot alles net onderstaat.
-
Laat verder garen in de oven op +/- 170 à 180° of laat zachtjes pruttelen op laag vuurtje.
-
Voeg later paprika, rode peper, witte bonen, gepelde tomaten, courgette, pompoen en kikkererwten en/of linzen toe (naargelang de gaartijden).
-
Laat alles verder garen en kruid af met peper en zout indien nodig.
-
Afwerken met wat verse koriander.
-
Doe kokend water bij de couscous en laat een paar minuten zwellen.
-
Maak daarna de couscous los door klontjes boter en wat olijfolie toe te voegen.