Spring naar inhoud

Lut en Lieve

Het goeie leven

Hutsepot van Angele

Ingrediënten

uit onzen hof:

  • Aardappelen
  • Savooikool
  • Spruitjes
  • Prei
  • Selderij
  • Raapjes
  • Ajuin
  • Wortelen
  • Tijm
  • Laurier
  • Witte kool
  • Knolselderij
  • Boerentenen

andere ingrediënten:

  • Knuist gekookte hesp
  • Knuist rauwe hesp
  • Boter
  • Peper
  • Zout
  • Muskaatnoot
  • Brood
  • Mosterd
  • Grof zout

Bereidingswijze

  • Was en schraap de knuisten van de hesp schoon en zet ze op in water en kruiden.
  • Zachtjes laten sudderen.
  • Vers varkensvlees aanbakken en laten garen.
  • Ui stoven in boter of smout, look toevoegen.

  • Bouillon van het varkensvlees toevoegen en volgens gaartijd de groenten toevoegen.

  • Zet de pot in de oven of op het gasvuur.

  • Hou een deel van de groenten apart.

  • De hutsepot kruiden en zachtjes laten sudderen.

  • Wanneer de knuisten gaar zijn wordt het vlees afgepeld en warm gehouden. Oppassen dat het vlees onder staat, anders droogt het uit.

  • Voeg het vocht toe aan de hutsepot en kruid af.
  • De overgebleven groeten aanbakken op de hete plaat.
  • Smeer een boterham met smout en kaantjes.
  • Verschillende soorten vlees dresseren met een flinke schep mosterd.
  • Aangebakken groenten bij de hutsepot doen.
  • Opscheppen en opdienen.

Duurtijd ongeveer 3 uur

geschreven op 13 februari 2017
VRTNU VRTNU VRTNU