Spring naar inhoud

Bart en Bart

Benodigdheden:

  • 200 gr buikspek
  • 4 varkenswangen
  • 4 mooie dikke worsten (mogen pikante zijn)
  • 3 aardappelen
  • handvol paarse spruiten
  • handvol groene spruiten
  • boerenkool (blad of 10)
  • 2 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 4 à 6 raapjes
  • 100 gram goede boter
  • 1 ui
  • 1 kleine broccoli
  • 2 liter consommé (geklaarde fond, indien je dit niet hebt is gewone bouillon ook goed)
  • 1 bhut jolokia peach

Bereidingswijze:

  • Snij het buikspek in hapklare stukken.
  • Kleur deze aan in een vuurvaste pot (staub of dergelijke).
  • Snij de ui en voeg deze toe in de pot.
  • Voeg dan de varkenswangen toe.
  • Als het geheel mooi bruin ziet bevochtig je dit een beetje met de consommé.
  • Reinig de rest van de groenten.
  • Snij deze naar believen en voeg toe naar gaartijd. (Wortel duurt langer als boerenkool dus deze voeg je op einde toe.)
  • Blijf constant bevochtigen.
  • Voeg de bhut jolokia toe, maar zeker geen pitjes. Gebruik ook zeker een handschoen tijdens het snijden, anders plakt de "pikantheid" aan je vingers.
  • Als alles in de pot zit roer je kleine stukjes boter onder saus zodat deze dikt.
  • Proef geregeld en als alles mooi gaar is dien je op.
geschreven op 13 februari 2017
VRTNU VRTNU VRTNU