Elise en Paul

Ingrediënten taart en brood:
Groenten:
- pastinaak
- aardappelen
- spruitjes (2 soorten)
- witloof
- ui
- look
- wortel
- sjalot
Kruiden:
- tijm
- rozemarijn
- peterselie
Overige:
- kweepeer
- haas
- boerenboter
- suiker
- amandelschilfers
- broodkruim of panko
- ei
- bloem
- wildfond
- kippenbouillon
- Pineau de charentes
- wijn
- honing
- bloemsuiker
Bereidingswijze:
Hazenstoof:
- Haas opdelen in stukken.
- Aanbakken in boter.
- Bloemsuiker toevoegen en karameliseren.
- Bebloemen.
- Groentjes (wortel, ui, prei, look) en kruiden toevoegen.
- Blussen met pineau.
- Wijn, wildfond en verse kippenbouillon toevoegen.
- Gedurende 3u in de oven indien mogelijk, zo niet op het vuur.
- Zeven, saus laten inkoken, vlees van botten halen.
- Au bain-marie warm houden.
Groenten:
- Pastinaak en aardappelen gaar poffen in bbq in alufolie.
- Pureren met passe vite en laten afkoelen.
- Kroketjes van rollen, paneren met broodkruim en amandel.
- Frituren op het einde.
- Spruitjes voorkoken in gezouten water.
- Bakken in boter op het einde.
- Kweeperen koken in suikerwater.
- Op het einde bakken in boter en honing.
- Witloof karameliseren op het einde.
Planning:
- Eerst haas opzetten.
- Terwijl: eerst pastinaak en aardappel poffen in bbq.
- Spruitjes koken
- Kweepeer koken
- Pastinaakkroketjes maken
- Op het laatste: spruitjes en witloof bakken, kweepeer bakken, kroketjes frituren
geschreven op 23 november 2016