Spring naar inhoud

Elise en Paul

Ingrediënten taart en brood:

Groenten:

  • pastinaak
  • aardappelen
  • spruitjes (2 soorten)
  • witloof
  • ui
  • look
  • wortel
  • sjalot

Kruiden:

  • tijm
  • rozemarijn
  • peterselie

Overige:

  • kweepeer
  • haas
  • boerenboter
  • suiker
  • amandelschilfers
  • broodkruim of panko
  • ei
  • bloem
  • wildfond
  • kippenbouillon
  • Pineau de charentes
  • wijn
  • honing
  • bloemsuiker

Bereidingswijze:

Hazenstoof:

  • Haas opdelen in stukken.
  • Aanbakken in boter.
  • Bloemsuiker toevoegen en karameliseren.
  • Bebloemen.
  • Groentjes (wortel, ui, prei, look) en kruiden toevoegen.
  • Blussen met pineau.
  • Wijn, wildfond en verse kippenbouillon toevoegen.
  • Gedurende 3u in de oven indien mogelijk, zo niet op het vuur.
  • Zeven, saus laten inkoken, vlees van botten halen.
  • Au bain-marie warm houden.

Groenten:

  • Pastinaak en aardappelen gaar poffen in bbq in alufolie.
  • Pureren met passe vite en laten afkoelen.
  • Kroketjes van rollen, paneren met broodkruim en amandel.
  • Frituren op het einde.
  • Spruitjes voorkoken in gezouten water.
  • Bakken in boter op het einde.
  • Kweeperen koken in suikerwater.
  • Op het einde bakken in boter en honing.
  • Witloof karameliseren op het einde.

Planning:

  • Eerst haas opzetten.
  • Terwijl: eerst pastinaak en aardappel poffen in bbq.
  • Spruitjes koken
  • Kweepeer koken
  • Pastinaakkroketjes maken
  • Op het laatste: spruitjes en witloof bakken, kweepeer bakken, kroketjes frituren
geschreven op 23 november 2016
VRTNU VRTNU VRTNU