Spring naar inhoud

Lut en Lieve

Ingrediënten

uit onzen hof:

  • Ui
  • Appeltjes
  • Dennenaalden
  • Kweepeer
  • Tijm
  • Aardpeer
  • Schorseneren

andere ingrediënten:

  • Kruidnagel
  • 1 jonge haas; controleer de tanden en het knobbeltje van Stroh
  • Rode wijn
  • 8 regels vers spek

boterbloem:

  • Bloem
  • Room
  • Peper en zout

demi glace:

  • Boter
  • Bier
  • Bruiswater
  • Suiker bruine
  • Eieren
  • Arachideolie
  • Ossewit

beslag voor beignet:

  • 10 dl bier
  • 1 ei dooier en wit apart opkloppen en onder het deeg mengen
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 eetlepel cognac
  • 125gr bloem
  • Snuifje zout

Bereidingswijze

  • Spek zachtjes opbakken
  • Spek uithalen en haas zachtjes laten bruinen
  • Kruiden met peper en zout en tijm en rozemarijn
  • Appeltjes snijden en toevoegen
  • Overgieten met een 1.5 liter bordeaux
  • Gewassen dennennaalden toevoegen samen met kruidnagel
  • Afdekken met het gebakken spek en laten sudderen tot de haas gaar is
  • Aardpeer opzetten in melk met zout, peper noodmuskaat en boter en zachtjes laten garen
  • Afgieten, pureren en indien nodig afkruiden
  • Schorseneren schillen en eventjes in azijn laten trekken
  • Schorseneren even laten opkoken
  • Beslag maken voor de beignet en 20 min laten rijzen
  • Kweepeer of appeltjes schillen en het klokhuis uithalen
  • Door het beslag halen en bakken in ossewit
  • Vlees uit de pot halen en de saus zeven
  • Saus afkruiden en indikken
  • Schorseneren even op de bbq
  • Severen en opdienen

Bereidingstijd: 2.5u à 3u

geschreven op 23 november 2016
VRTNU VRTNU VRTNU