Spring naar inhoud

Peter en Tine

Het goeie leven

Hazenrug met wilde paddestoelen

Ingrediënten:

  • Rode, witte en gele bieten
  • Aardpeer
  • Hazenrug
  • Wortel
  • Prei
  • Ui
  • Knolselderij
  • Jeneverbes
  • Kruidnagel
  • Laurier
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Rode wijnazijn
  • Rode wijn
  • Herfstradijzen
  • Chioggia bietjes
  • Bospaddestoelen
  • Sjalot
  • Knoflook
  • Roomboter
  • Kaneel

Bereidingswijze (+-2,5 uur):

  • De bietjes en de aardperen gaar stoven.
  • De hazenrug ontvliezen, kruiden met peper en zout,mooi bruin aanbakken en laten rusten in een braadslede.
  • Wortel, prei, ui en knolselder fijn snijden en samen met de kruiden bakken in de pan van de hazenruggen.
  • Blussen met rode wijnazijn en rode wijn en zachtjes laten inkoken.
  • De hazenrug in de oven garen voor ong. 40 min bij 180°C en regelmatig bedruipen met het braadvocht.
  • Chioggia bietje en radijzen rauw in dunne plakjes schaven met de mandoline.
  • De bospaddestoelen aanstoven met de sjalot en de knoflook.
  • Alles dresseren.
geschreven op 23 november 2016
VRTNU VRTNU VRTNU