Spring naar inhoud

Peter en Tine

A: Glutenvrij brood met zonnebloem –en pompoenpitten

  • Maïsbloem (Masa Nixtomal)
  • Soyabloem
  • Aardappelzetmeel
  • Aardappelbloem
  • Xanthaangom
  • Zonnebloempitten
  • Pompoenpitten
  • Droge gist
  • Water
  • Zout

B: Black Bean Brownie

  • Zwarte bonen
  • Cacaopoeder
  • Zout
  • Berkensiroop
  • Rietsuiker
  • Cocosolie
  • Vanilleextract
  • Bakpoeder
  • Chocoladechips

Bereidingswijze:

Brood

  • Maken van de maïsbloem: bekijk de instructies hier
  • Maken van de soyabloem: bekijk de instructies hier
  • Aardappelzetmeel wordt gemaakt door in stukken gesneden aardappelen te laten weken in water. Het zetmeel dat wordt afgegeven zinkt naar de bodem. Dit wordt gedroogd.
  • Aardappelbloem wordt gemaakt door aardappelen gaar te koken, te pureren en te drogen.
  • Alle ingrediënten mengen en goed kneden.
  • Het deeg laten rijzen tot het verdubbelt in volume.
  • Het brood +/- 40 min bakken in een oven van ong. 200°C.

Brownie

  • De zwarte bonen gaarkoken en pureren tot een héél gladde substantie.
  • Alle ingrediënten mengen met elkaar behalve de chocoladechips.
  • Als er een mooi glad mengsel is, de chocoladechips eronder roeren.
  • De brownies +/- 15 min bakken op 175°C.
  • 15 minuten laten afkoelen alvorens te snijden.
geschreven op 16 november 2016
VRTNU VRTNU VRTNU