Spring naar inhoud

Elise en Paul

Kip in citroen-dragonboter, een frisse aardappelsalade met diverse tuinboontjes, knapperige radijsjes en gegrilde zomerprei.

Bereidingstijd: 2,5 uur

Ingrediënten:

Eigen kweek:

  • groentjes: diverse tuinboontjes, doperwtjes, soyaboon, peulerwt, verschillende radijsjes, look, lente-ui, jonge prei
  • aardappelen: jonge aardappeltjes.
  • kruiden: munt, dragon, peterselie, daslook

Overige:

  • een ganse kip (in stukken), of 2 indien het kleintjes zijn.
  • witte wijn azijn
  • 200 g boerenboter
  • olijfolie
  • peper en zout
  • graantjesmosterd
  • citroen

Bereidingswijze:

  1. Kip garen in stro in pot op vuurschaal.
  2. Citroensap en verse dragon toevoegen
  3. Aardappelen koken.
  4. Boontjes, erwtjes, soyaboon, peulerwt doppen en blancheren
  5. Prei koken en grillen op houtgrill

Vinaigrette voor de aardappelsalade: olijfolie, mosterd, witte wijnazijn, peterselie, daslook en munt mengen.

geschreven op 27 september 2016
VRTNU VRTNU VRTNU