Spring naar inhoud

Elise en Paul

Elise kent Paul in de eerste plaats als haar postbode, maar beter kent ze hem als groentenboer. Net als haar ouders kookt ze dagelijks met zijn oogst. Daardoor hebben ze naar eigen zeggen een 'groentenband'.

Paul is de moestuinier van dit duo. Hij is een echte buitenmens. Hij is al 33 jaar aan het moestuinieren en met zijn 2000 vierkante meter kan zijn gezin 365 dagen op 365 rijkelijk van eigen kweek eten. Hij heeft zo’n 40 soorten groenten die hij graag deelt met familie, vrienden en kennissen, zoals de ouders van Elise.

Soms zegt mijn vrouw dat ik mijn moestuin liever zie dan haar. Ik kan dat niet altijd tegenspreken…

Paul
Paul

Voor Elise is koken haar lang leven. Ze is er van 's morgens vroeg tot 's avonds laat mee bezig en noemt het dan ook bijna een verslaving. Verder staat ze dagelijks voor de klas in het technisch onderwijs. Schrijnwerk, lassen, metsen... De jonge moeder kan het allemaal!

Ook al loopt het kweken en koken bij Paul en Elise heel gescheiden, toch zijn ze vast van plan om hun talenten te bundelen in Het goeie leven.

geschreven op 15 september 2016

De elfde -en laatste- aflevering

Pompoen & hutsepot
play
Het goeie leven

Moestuintips voor de beste pompoenen

Pompoenen zijn makkelijk te kweken, gezond én lekker! Vraag je je af hoe je eraan moet beginnen? Bekijk dan snel onze moestuintips!
play
Het goeie leven

Wim en Peter berekenen het gewicht van de varkens

Wanneer Wim en Peter het gewicht van de varkens proberen berekenen, lijkt dat toch niet zo vlot te gaan als gehoopt. Een hilarische situatie is het gevolg.
Het goeie leven

Tips en weetjes over pompoenen

Pompoenen zijn de dikbuiken van de moestuin én de ideale wintergroenten. Ze bevatten weinig kcal en veel bètacaroteen en vitamine A.
play
Het goeie leven

De pompoen, een conservenblik uit de natuur

De natuur gaat langzaam aan in rustmodus en Het goeie leven ook. Maar eerst moeten de pompoenen nog uit de moestuin gehaald worden.
play
Het goeie leven

Afscheid van Het goeie leven

Op de laatste dag nemen de duo's afscheid van elkaar en klinken ze op het goeie leven. Elise zorgt voor de verrassing van de avond en heeft heuglijk nieuws!
play
Het goeie leven

Een dekentje voor de winter

De herfst laat zich voelen op de weide. Vooraleer de tuin in een diepe winterslaap wegzakt, dekt Wim de moestuin met een dekentje van bladeren toe.
play
Het goeie leven

De grootste fans van kolen?

Spruitjes zijn heerlijke winterkost en in de zomer is er heerlijke broccoli en bloemkool. Maar ook het koolwitje is er verzot op. Wim vertelt je er alles over.
play
Het goeie leven

De riek voor strafste pompoenkwekers

Wie verdient de riek voor de beste pompoenkweker? Welk duo heeft de grootste, kleinste , langste, smakelijkste en mooiste pompoenen?
VRTNU VRTNU VRTNU