Elise en Paul

Ingrediënten:
Eigen kweek:
- ui
- spruiten
- savooikool
- wortel
- rapen
- wortelpeterselie
- pastinaak
- prei
- look
- knolselder
- selder
- pompoen
- aardappel
- boerenkool
- look
- flowersprout
- tijm
- rozemarijn
- peterselie
overige:
- laurier
- enkele vleesribbekes
- varkenspoten
- varkensoren
- beetje buikspek
- worst
- verse pickles
- vers brood
Bereidingswijze:
- Varkenspoten en varkensoren opzetten met warm water.
- Afgieten.
- Opnieuw opzetten met tijm, rozemarijn, wortel, ui en prei, kruidnagel, jeneverbes.
- Laten koken
- Bouillon bewaren!
- Varkenspoten ontbenen, laten opstijven in koelbox.
Terwijl de bouillon opstaat:
-
Groenten in stukken snijden.
-
Vleesribben en spek aanbakken in een pan.
-
In de grote stoofpot: onderaan wat groenten, kruiden met peper, zout.
-
Hierboven enkele gebakken ribben leggen, terug hierboven groenten. En op het einde terug wat vlees.
-
Overgieten met bouillon van poten.
-
Na een tijdje, aardappelen, pastinaak en pompoen toevoegen.
-
Hutsepot staat op gedurende 50min.
-
Rust gedurende enkele uren indien mogelijk.
-
Enkele flowersprouts koken in gezouten water.
Kort voor serveren:
- Worst bakken en poten in stukjes snijden, paneren en bakken.
- Flowersprouts afbakken in boter.
Serveren met vlees, flowersprouts, pickles en brood.
geschreven op 30 november 2016