Spring naar inhoud

Elise en Paul

Ingrediënten:

Eigen kweek:

  • ui
  • spruiten
  • savooikool
  • wortel
  • rapen
  • wortelpeterselie
  • pastinaak
  • prei
  • look
  • knolselder
  • selder
  • pompoen
  • aardappel
  • boerenkool
  • look
  • flowersprout
  • tijm
  • rozemarijn
  • peterselie

overige:

  • laurier
  • enkele vleesribbekes
  • varkenspoten
  • varkensoren
  • beetje buikspek
  • worst
  • verse pickles
  • vers brood

Bereidingswijze:

  • Varkenspoten en varkensoren opzetten met warm water.
  • Afgieten.
  • Opnieuw opzetten met tijm, rozemarijn, wortel, ui en prei, kruidnagel, jeneverbes.
  • Laten koken
  • Bouillon bewaren!
  • Varkenspoten ontbenen, laten opstijven in koelbox.

Terwijl de bouillon opstaat:

  • Groenten in stukken snijden.

  • Vleesribben en spek aanbakken in een pan.

  • In de grote stoofpot: onderaan wat groenten, kruiden met peper, zout.

  • Hierboven enkele gebakken ribben leggen, terug hierboven groenten. En op het einde terug wat vlees.

  • Overgieten met bouillon van poten.

  • Na een tijdje, aardappelen, pastinaak en pompoen toevoegen.

  • Hutsepot staat op gedurende 50min.

  • Rust gedurende enkele uren indien mogelijk.

  • Enkele flowersprouts koken in gezouten water.

Kort voor serveren:

  • Worst bakken en poten in stukjes snijden, paneren en bakken.
  • Flowersprouts afbakken in boter.

Serveren met vlees, flowersprouts, pickles en brood.

geschreven op 30 november 2016
VRTNU VRTNU VRTNU