Paulien en Glenn

Ingrediënten (4 personen):
- 4 à 5 kleine courgettes
- Boter
- Aardappelen
Bolognaisesaus:
- Tomaten
- 800g gehakt
- Teentje look
- 1 ajuin
- Kruiden: peper, zout, spaghettikruiden
- Gemalen kaas
- Eventueel basilicum
Rundsbouillon:
- Uien
- Wortels
- Prei
- Selder
- Look
- Kruidnagels
- Laurier
- Sojasaus
Bereidingswijze:
- Snijd de courgettes in schijfjes.
- Bak deze lichtjes aan.
- Laat even afdruppen op keukenpapier.
Maak bolognaisesaus:
-
Snijd de ajuin in stukjes.
-
Bak deze aan samen met het gehakt en de look.
-
Voeg kruiden toe naar believen.
-
Pel de tomaten en voeg ze toe.
-
Voeg de rundbouillon toe.
-
Laat even sudderen.
-
Neem een ovenschotel.
-
Leg een laag courgette op de bodem.
-
Nadien een laagje bolognaisesaus en herhalen.
-
Afwerken met gemalen kaas.
-
In de oven op 180° gedurende 3 kwartier.
Serveren met puree.
geschreven op 26 oktober 2016