Spring naar inhoud

Paulien en Glenn

Ingrediënten (4 personen):

  • 4 à 5 kleine courgettes
  • Boter
  • Aardappelen

Bolognaisesaus:

  • Tomaten
  • 800g gehakt
  • Teentje look
  • 1 ajuin
  • Kruiden: peper, zout, spaghettikruiden
  • Gemalen kaas
  • Eventueel basilicum

Rundsbouillon:

  • Uien
  • Wortels
  • Prei
  • Selder
  • Look
  • Kruidnagels
  • Laurier
  • Sojasaus

Bereidingswijze:

  • Snijd de courgettes in schijfjes.
  • Bak deze lichtjes aan.
  • Laat even afdruppen op keukenpapier.

Maak bolognaisesaus:

  • Snijd de ajuin in stukjes.

  • Bak deze aan samen met het gehakt en de look.

  • Voeg kruiden toe naar believen.

  • Pel de tomaten en voeg ze toe.

  • Voeg de rundbouillon toe.

  • Laat even sudderen.

  • Neem een ovenschotel.

  • Leg een laag courgette op de bodem.

  • Nadien een laagje bolognaisesaus en herhalen.

  • Afwerken met gemalen kaas.

  • In de oven op 180° gedurende 3 kwartier.

Serveren met puree.

geschreven op 26 oktober 2016
VRTNU VRTNU VRTNU