Peter en Tine

Ingrediënten:
- Ui
- Rode paprika
- Groene en rode chilipepers
- Look
- Chilipoeder
- Cacaopoeder
- Komijnpoeder
- Kaneelpoeder
- Laurierblad
- Tomaten
- Tomatenpuree in blik
- Geconcentreerde tomatenpuree
- Bruine suiker
- Lente-uitjes
- Zure room
- Rundsvlees
- Maïstortillas (vers gemaakt): masa harina, zout en water
- 10 verschillende bonen
- Zure room
Bereidingswijze (+/- 5u):
- De tomaten roosteren op de BBQ.
- De versgedopte bonen blancheren.
- Het rundsvlees in kleine blokjes snijden, kruiden met peper en zout en in een grote gietijzeren pot aanbakken tot alles een mooi bruin korstje heeft.
- Het vlees uit de pot halen en laten uitlekken op keukenpapier.
- De ui, paprika, chili’s en look in het bakvet aanstoven tot ze zacht zijn.
- Het vlees en alle kruiden toevoegen.
- De geroosterde tomaten, tomatenpuree en tomatenconcentraat toevoegen zodat alles onder staat.
- Bruine suiker toevoegen om de zuurte te breken.
- De geblancheerde bonen toevoegen en 3 tot 4u laten sudderen tot de bonen en het vlees zacht zijn.
- Ondertussen de masa harina mengen met water en zout, het deeg 15min laten rusten, balletjes draaien en plat drukken tot een pannekoek.
- De tortillas bakken op een pan.
- Alles serveren met zure room , lente-uitjes en extra chilipepers.
geschreven op 26 oktober 2016