Spring naar inhoud

Peter en Tine

Ingrediënten:

  • Ui
  • Rode paprika
  • Groene en rode chilipepers
  • Look
  • Chilipoeder
  • Cacaopoeder
  • Komijnpoeder
  • Kaneelpoeder
  • Laurierblad
  • Tomaten
  • Tomatenpuree in blik
  • Geconcentreerde tomatenpuree
  • Bruine suiker
  • Lente-uitjes
  • Zure room
  • Rundsvlees
  • Maïstortillas (vers gemaakt): masa harina, zout en water
  • 10 verschillende bonen
  • Zure room

Bereidingswijze (+/- 5u):

  • De tomaten roosteren op de BBQ.
  • De versgedopte bonen blancheren.
  • Het rundsvlees in kleine blokjes snijden, kruiden met peper en zout en in een grote gietijzeren pot aanbakken tot alles een mooi bruin korstje heeft.
  • Het vlees uit de pot halen en laten uitlekken op keukenpapier.
  • De ui, paprika, chili’s en look in het bakvet aanstoven tot ze zacht zijn.
  • Het vlees en alle kruiden toevoegen.
  • De geroosterde tomaten, tomatenpuree en tomatenconcentraat toevoegen zodat alles onder staat.
  • Bruine suiker toevoegen om de zuurte te breken.
  • De geblancheerde bonen toevoegen en 3 tot 4u laten sudderen tot de bonen en het vlees zacht zijn.
  • Ondertussen de masa harina mengen met water en zout, het deeg 15min laten rusten, balletjes draaien en plat drukken tot een pannekoek.
  • De tortillas bakken op een pan.
  • Alles serveren met zure room , lente-uitjes en extra chilipepers.
geschreven op 26 oktober 2016
VRTNU VRTNU VRTNU