Spring naar inhoud

Bert en Dirk

Geroosterde, in verse honing gelakte seitan met een wok van verse lentegroenten en krielaardappeltjes , vergezeld van een kleurenpalet van jonge sla

Bereidingstijd: 2,5u

Ingrediënten:

  • Thuis voorgemarineerde seitan
  • Marinade:

-ui

-gemberpoeder

-currypoeder

-snuifje kaneel

-sap van een tweetal citroenen

-saffraan

-geplette look

-zout, peper

-olijfolie

-water

  • Wokgroenten:

-peultjes

-eventueel jonge boontjes

-tuinboon

-pak soi

-tsoi sim

-bosuitjes of stengeluitjes

-spinazie

-jonge eerste krielaardappeltjes

  • Slamengsel: Dat kan bestaan uit een een veelheid van allerlei jonge slasoorten, babyleaves snijbiet, en/of andere verse jonge blaadjes die kunnen gebruikt worden in een frisse voorjaarssla (bvb rode biet, melde, bloedzuring...)

Hierbij geroosterde noten en vinaigrette (kruidenazijn, olijfolie, Berts verse honing, peper, zout, mosterd).

  • Lakmengsel voor de seitan:

-geroosterde okkernoot (uit eigen tuin)

-rozemarijn, tijm, gedroogde gemalen rode peper (vorig seizoen)

-olijfolie

-Berts verse honing

-verse tuinkruiden: peterselie of koriander

Bereidingswijze:

  1. Seitan roken boven vuurschaal (30 – 45 min)
  2. Krielaardappeltjes voorkoken, groenten snijden
  3. Wokgroenten indien nodig even blancheren naargelang de gaartijden
  4. Slamengsel plukken, wassen
  5. Vinaigrette aanmaken voor sla, opzij houden tot service
  6. Roosteren van de gespietste seitandelen op de barbecue (niet te geweldig, regelmatig keren en extra besmeren met lakmengsel) Na garing laten rusten, afdekken en warm houden.
  7. Garen, zeven van een deel van de marinade om de gewokte lentegroenten extra mee op smaak te brengen.
  8. Wokken van de lentegroenten en gekruide krielaardappeltjes in hete wokpan (op gas of indien mogelijk in houtskool)
  9. 10 minuten voor serveren seitan op grill om krokant te maken
  10. 10 minuten voor serveren aardappeltjes op hete plaat

Presentatie op de borden van seitan , wokgroenten en krielaardappeltjes, decoratie met enkele blaadjes koriander en/of enkele slablaadjes, het slamengsel serveren als bijgerecht.

geschreven op 27 september 2016
VRTNU VRTNU VRTNU