Spring naar inhoud

Bert en Dirk

Bert en Dirk leerden elkaar kennen tijdens het pottenbakken. Bert wandelde van de ene dag op de andere weg van zijn kantoorjob. De tijd was rijp om met volle teugen te genieten en van zijn passie voor de natuur zijn beroep te maken. Imkeren en pottenbakken behoorden niet langer tot zijn vrije tijd, maar werden plots een voltijdse job. En het is in dat pottenbakken dat hij zijn meester Dirk leerde kennen.

We werken met klei uit de grond, kweken groentjes uit de grond, maken eten en serveren het in zelfgemaakte dingen. Wat kan een mens meer wensen?

Bert en Dirk hebben mekaar snel gevonden in hun liefde voor aarde en ambacht. Dirk is een echte mei ‘68’er. Hij houdt net als Bert absoluut niet van competitie en heeft een lichte allergie voor gezag en autoriteit. Maar in zijn moestuin, zijn pottenbakkersatelier en zijn keuken beleeft hij zijn eeuwige vrijheid. Hij ervaart het grootste geluk wanneer hij zijn verschillende passies in een mooi en harmonieus geheel kan laten versmelten.

geschreven op 16 september 2016

De elfde -en laatste- aflevering

Pompoen & hutsepot
play
Het goeie leven

Moestuintips voor de beste pompoenen

Pompoenen zijn makkelijk te kweken, gezond én lekker! Vraag je je af hoe je eraan moet beginnen? Bekijk dan snel onze moestuintips!
play
Het goeie leven

Wim en Peter berekenen het gewicht van de varkens

Wanneer Wim en Peter het gewicht van de varkens proberen berekenen, lijkt dat toch niet zo vlot te gaan als gehoopt. Een hilarische situatie is het gevolg.
Het goeie leven

Tips en weetjes over pompoenen

Pompoenen zijn de dikbuiken van de moestuin én de ideale wintergroenten. Ze bevatten weinig kcal en veel bètacaroteen en vitamine A.
play
Het goeie leven

De pompoen, een conservenblik uit de natuur

De natuur gaat langzaam aan in rustmodus en Het goeie leven ook. Maar eerst moeten de pompoenen nog uit de moestuin gehaald worden.
play
Het goeie leven

Afscheid van Het goeie leven

Op de laatste dag nemen de duo's afscheid van elkaar en klinken ze op het goeie leven. Elise zorgt voor de verrassing van de avond en heeft heuglijk nieuws!
play
Het goeie leven

Een dekentje voor de winter

De herfst laat zich voelen op de weide. Vooraleer de tuin in een diepe winterslaap wegzakt, dekt Wim de moestuin met een dekentje van bladeren toe.
play
Het goeie leven

De grootste fans van kolen?

Spruitjes zijn heerlijke winterkost en in de zomer is er heerlijke broccoli en bloemkool. Maar ook het koolwitje is er verzot op. Wim vertelt je er alles over.
play
Het goeie leven

De riek voor strafste pompoenkwekers

Wie verdient de riek voor de beste pompoenkweker? Welk duo heeft de grootste, kleinste , langste, smakelijkste en mooiste pompoenen?
VRTNU VRTNU VRTNU