Spring naar inhoud

Paulien en Glenn

Ingrediënten:

cake:

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 200 g suiker
  • 200 g solo (kamertemperatuur)
  • 3 eieren
  • ½ tas melk
  • 1 pakje vanillesuiker
  • halve lepel arachideolie
  • 2 appels

brood:

  • voordeeg: zuurdesem, bloem, water
  • deeg: voordeeg, bloem, water
  • zout
  • wortels fijn geraspt
  • chilivlokken
  • venkelzaadjes
  • mosterd
  • tijm

Bereidingswijze:

cake:

  • voeg de suiker toe aan de boter
  • voeg de vanillesuiker hier ook aan toe
  • roer goed!
  • scheid de eieren
  • voeg de eierdooiers toe aan het mengsel
  • voeg de olie en de melk toe
  • zeef de bloem en voeg deze toe
  • voeg de appeltjes toe in fijne stukjes
  • klop het eiwit op en roer het eronder
  • zet de oven op 180° en laat de cake 40 – 60 minuten bakken

wortelbrood:

  • Voordeeg maken met zuurdesem, bloem, water.
  • 3 uur rusten.
  • Deeg maken met voordeeg, bloem, water
  • 30 minuten rust.
  • Mengen met zout.
  • Elke 30 minuten vouwen gedurende 3-4 uur.
  • Daarna in de ijskast zetten.
  • Deeg mengen met wortel, chilivlokken, mosterd, tijm
  • Nog een keer vouwen.
  • 30 minuten wachten.
  • Deeg voorvormen (preshapen) en op houten plank leggen.
  • 30 minuten -1 uur rust.
  • Deeg vormen (shapen), bebloemen en in mandjes met handdoek leggen.
  • 3-4u rijzen! (In ons geval in de serre.)
  • Bakken.
geschreven op 23 november 2016
VRTNU VRTNU VRTNU