Paulien en Glenn

Ingrediënten:
cake:
- 250 g zelfrijzende bloem
- 200 g suiker
- 200 g solo (kamertemperatuur)
- 3 eieren
- ½ tas melk
- 1 pakje vanillesuiker
- halve lepel arachideolie
- 2 appels
brood:
- voordeeg: zuurdesem, bloem, water
- deeg: voordeeg, bloem, water
- zout
- wortels fijn geraspt
- chilivlokken
- venkelzaadjes
- mosterd
- tijm
Bereidingswijze:
cake:
- voeg de suiker toe aan de boter
- voeg de vanillesuiker hier ook aan toe
- roer goed!
- scheid de eieren
- voeg de eierdooiers toe aan het mengsel
- voeg de olie en de melk toe
- zeef de bloem en voeg deze toe
- voeg de appeltjes toe in fijne stukjes
- klop het eiwit op en roer het eronder
- zet de oven op 180° en laat de cake 40 – 60 minuten bakken
wortelbrood:
- Voordeeg maken met zuurdesem, bloem, water.
- 3 uur rusten.
- Deeg maken met voordeeg, bloem, water
- 30 minuten rust.
- Mengen met zout.
- Elke 30 minuten vouwen gedurende 3-4 uur.
- Daarna in de ijskast zetten.
- Deeg mengen met wortel, chilivlokken, mosterd, tijm
- Nog een keer vouwen.
- 30 minuten wachten.
- Deeg voorvormen (preshapen) en op houten plank leggen.
- 30 minuten -1 uur rust.
- Deeg vormen (shapen), bebloemen en in mandjes met handdoek leggen.
- 3-4u rijzen! (In ons geval in de serre.)
- Bakken.
geschreven op 23 november 2016