Spring naar inhoud

Het gezin van Steven en Isabelle

Het gezin

Steven werkt als winkelbediende bij Metaalwaren Claerbout en Isabelle is leerkracht in het VTI van Roeselare. De vier kinderen zorgen echter wel voor de nodige drukte in huis.

Oudste dochter Julie studeert jeugd- en gehandicaptenzorg aan de VIVES Hogeschool in Kortrijk. Louise wordt dit jaar 18, is de school beu en kijkt ernaar uit om eindelijk te gaan werken.

De enige zoon van het gezin is Baptiste, een energiek jongetje van 13 met een mentale en motorische beperking. Hij is enorm sociaal en is verzot op voetbal. Hij neemt tijdens de opnames deel aan een groot toernooi, de Special Olympics in Moeskroen, met zijn G-voetbalploeg. G-voetbal heeft eigenlijk ongeveer dezelfde spelregels als voetbal, het veld is enkel de helft kleiner en iedereen wint op het einde. De jongste van het gezin, Rachèle, zit ondertussen in het tweede leerjaar, maar is al erg volwassen en zorgt goed voor haar oudere broer.

De beperking van Baptiste heeft een enorme impact op het gezin. In de reeks zien we hoe ze voor het eerst sinds zijn geboorte nog een keer op vakantie gaan, maar ook hoe Isabelle lijdt onder de commentaar die andere mensen hebben op hun zoon.

geschreven op 21 augustus 2019
VRTNU VRTNU VRTNU